Reportaj: Malta, cea mai mare concentratie de istorie pe metru patrat

Autor: Mirabela Tiron Postat la 22 iulie 2011 1535 afişări

Fiecare insula din Mediterana a reprezentat o poarta de intrare in Europa. De aceea, insulele au multe povesti si culturi amestecate cum rar poti intalni pe continent. Iar cea mai mare concentratie de istorie pe metru patrat e in cea mai mica insula-tara europeana.

Desi in loc de plaje cu nisip fin, natura a lasat plaje stancoase, pline de pietre, maltezii au gasit solutia: fie au adus nisip in unele zone de pe malul marii in fata unitatilor hoteliere, fie au construit piscine cu apa din mare. Pentru divertismentul turistilor, dar si ca o afirmare a credintei lor, ei organizeaza aproape in fiecare zi de vara traditionale sarbatori, numite "festa", cu jocuri de artificii si muzica, sarbatorind in special pe sfantul Nicolae si pe sfantul Ioan Botezatorul. Atentia turistilor care au vazut deja mai multe festa este reaprinsa cu un safari, insa nu popularul safari prin desert sau paduri, ci un tur cu jeep-ul prin orasele medievale pentru vizitarea de biserici si catedrale (400 in total in Malta). Multi turisti prefera sa viziteze astfel insula nu doar pentru o plimbare in grup, ci si pentru ca nu sunt obisnuiti sa conduca pe dreapta. In Malta, fosta colonie britanica pana in 1947, influenta britanica se simte nu numai la sofat, dar si in politetea oamenilor si in organizarea turismului.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
Europa,
Mediterana,
Malta
/analize/turism/reportaj-malta-cea-mai-mare-concentratie-de-istorie-pe-metru-patrat-8503558
8503558
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.