Reportaj: La plimbare în ţara lalelelor

Autor: Rosca Cristina Postat la 25 februarie 2012 1025 afişări

Cu trenul ai nevoie de mai puţin de cinci ore să traversezi Olanda de la sud la nord. De la est la vest sau invers e nevoie de chiar mai puţin. Ţara lalelelor, a morilor de vânt şi a saboţilor de lemn e şi ţara trenurilor şi a bicicletelor, a curentelor eco, a artei futuriste şi a distracţiei de toate felurile.

În Olanda, la o plimbare pe canalele din Leiden, prin parcurile din Nijmegen sau prin piaţetele din Delft nu te făcea decât să pofteşti la o porţie de cartofi prăjiţi sau la una de hering prăjit. Locuri unde să mănânci sau să bei găseşti la tot pasul. Cele mai interesante sunt cele cu tematică.

În Delft, spre exemplu, există barul urşilor de pluş. Câteva zeci de astfel de jucării ornează fiecare masă, fiecare pervaz de geam şi chiar din tavan atârnă câţiva. Există de asemenea multe baruri cu specific, mai ales irlandez. Explicaţia pe care eu am găsit-o este faptul că puţini sunt cei care optează pentru altceva decât bere. Restaurantele sunt şi ele cu specific. Cu orice specific, mai puţin românesc. Poate şi pentru că numărul românilor întâlniţi acolo poate fi numărat pe degete. De la o mână.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Olanda,
tren,
lalele,
arta

Citeşte pe Gandul.ro

/analize/turism/reportaj-la-plimbare-in-tara-lalelelor-9341050
9341050
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.