Reportaj din ţara dopurilor de plută - GALERIE FOTO

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 06 mai 2016 2137 afişări

Algarve, regiunea de sud a Portugaliei, scăldată de oceanul Atlantic, este cunoscută pentru plajele cu nisip fin, mai bine de jumătate dintre ele fiind „inscripţionate“ cu blue flag, dar şi pentru peisajul sălbatic care înconjoară plajele, pentru numeroasele terenuri de golf, pentru sporturile nautice sau pentru mâncarea bună gătită în vasul Cataplana.

Dincolo de plaje, cel mai bine vezi adevărata faţă a Portugaliei mergând în împrejurimile staţiunilor turistice. Safari este o variantă bună atunci când în vacanţă vrei să vezi cât mai multe, experienţa durând de dimineaţa până seara. Arome de portocal, busuioc, rozmarin sau levănţică se simt la tot pasul în satele din jurul Albufeirei, iar urcând pe dealurile din jur se pot vedea stejarii de plută, cea mai mare afacere a Portugaliei, ţara având 90% din producţia de plută la nivel mondial. În plus, pe lângă dopuri de plută pentru sticlele de vin, localnicii realizează chiar şi portofele şi alte suveniruri din acest material.

Algarve este o zonă încă nedescoperită de români, numărul celor care aleg să vină  în sudul Portugaliei prin agenţiile de turism nedepăşind câteva mii anual. „Mai puţin de 10% din turiştii noştri sunt români“, spun reprezentanţii hotelului de trei stele Monica Isabel Beach Club din Albufeira. În staţiunea Albufeira, preţul unei vacanţe de şapte zile cu mic dejun inclus la hotelul de cinci stele Grande Real St. Eulalia începe de la 2.321 euro pentru o cameră dublă standard.

Pe de altă parte, la hotelul de trei stele Jardim preţul unei vacanţe de şapte zile în cameră dublă (fără masă) costă de la 1.467 euro, conform agenţiei de turism Aerotravel. În plus, bucătăria portugheză oferă numeroase feluri de mâncare: de la fructe de mare la preparate din carne de pui sau vită pregătite într-un vas tradiţional numit cataplana. Vinul este nelipsit din meniurile restaurantelor şi, deşi vinul de Porto este cel mai cunoscut, Algarve are propriile podgorii şi propriile branduri vin.

De asemenea, Algarve are cele mai multe restaurante Michelin din toată Portugalia, adică opt.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/turism/reportaj-din-tara-dopurilor-de-pluta-galerie-foto-15284234
15284234
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.