Povestea antreprenorului care deţine clubul Control, restaurantele Shift şi Alt Shift

Autor: Cristina Roşca Postat la 23 octombrie 2014 5200 afişări

Dacă apeşi simultan control alt shift la computer, nu se întâmplă nimic. Când Florin Oşlobanu a apăsat pe rând cele trei taste, şi-a îndeplinit visul din adolescenţă.

Începând cu 2014, businessul urmează să crească cu 20-30% odată cu deschiderea celui de-al doilea restaurant, Alt Shift, în zona pieţei Universităţii, vizavi de Cercul Militar. În aceeaşi clădire, dar la parter, se află şi clubul Control, care s-a mutat aici acum doi ani. „Când ne-am mutat aici cu clubul am fost nevoiţi să închiriem toată clădirea, şi pentru o vreme nu am făcut nimic la etaj. Când am văzut însă că Shift-ul devenise neîncăpător, mai ales seara, de la 7 la 11, am decis să ne folosim de spaţiul pe care îl aveam deja.“ Noul restaurant este deschis în locul fostei berării Berlin, care apoi a fost transformată în spaţiu de birouri şi acum în Alt Shift.

„Multă lume vine la Shift special pentru mâncare, de aceea am decis să păstrăm acelaşi meniu şi în noul restaurant. Avem şi clienţi care vin din club să mănânce, avem şi clienţi care nu găsesc loc la Shift şi vin aici, şi sunt şi cei care pleacă din centrul vechi să vină la noi.“ Clientul este tânăr, boem, are o profesie liberală şi nu este fan al centrului vechi.

Ambele restaurante au acelaşi bucătar-şef, care lucrează în companie de doi ani. „Mereu am avut noroc de bucătari buni, acesta a fost atuul nostru.“

Florin Oşlobanu spune că iniţial i-a fost frică ca nu cumva toţi clienţii de la Shift să plece la Alt Shift, însă nu s-a întâmplat acest lucru. „Acela este un local cald, acesta este industrial, se potriveşte cu clubul.“ Deschis la mijlocul lui septembrie, noul restaurant are deja peste 200 de clienţi pe zi după ce antreprenorii au investit 120.000 de euro în amenajare. „A prins foarte bine designul, astfel că după ora şapte seara şi aici e greu să mai găseşti loc. Ne-au ajutat şi brandul, şi clubul.“ Localul acesta are, ca şi Shift, 120 de locuri înăuntru, la care se adaugă vara cele 100 din grădina pe care restaurantul o împarte cu clubul.

Cei mai mulţi clienţi vin la prânz – corporatiştii – şi seara – obişnuiţii locului. „Am încercat să testăm şi micul dejun, dar nu a prins, motiv pentru care deschidem de la 12.00.“

Astfel, planurile de dezvoltare merg în altă direcţie, respectiv în direcţia expansiunii. Florin Oşlobanu spune că ia în calcul oferirea de francize. Dacă nu, cei doi antreprenori vor să investească într-un alt business în HoReCa: „Pentru 2015 vrem să intrăm şi pe zona de catering, care ar prinde, în special în zonele centrale ale Bucureştiului.“ Cerere există, mulţi oameni vin deja la Shift şi îşi iau mâncarea la pachet. „Mereu am pariat pe reinvestire şi vom continua acelaşi model.“

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
florin oslobanu,
control,
restaurant,
club
/analize/turism/povestea-antreprenorului-care-detine-clubul-control-restaurantele-shift-si-alt-shift-13445783
13445783
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.