O tânără din oraşul Siret vrea să crească numărul de turişti din Bucovina, după cel mai bun an din ultimii 25

Autor: Razvan Muresan Postat la 23 ianuarie 2015 6784 afişări

2014 a fost un an record pentru pensiunile din Bucovina. Peste 250.000 de turişti au înfruntat problemele de infrastructură ale zonei şi au vizitat regiunea istorică, iar Manuela Scripcariu, o tânără din oraşul Siret, speră ca numărul acestora să crească semnificativ.

„Bucovina este inclusă în aproximativ 80% din circuitele turistice din România, însă, în general, este considerată o zonă de tranzit“, spune Scripcariu. Discover Bucovina vrea să ferească de experienţe neplăcute turiştii care străbat de multe ori distanţe lungi ca să ajungă în nordul ţării. Afacerile la negru şi serviciile slabe oferite nu fac decât să îndepărteze turiştii, cei mai mulţi alegând fără prea multe surse de informaţii locul unde se cazează. „Proprietarii de pensiuni bucovinene trebuie să înţeleagă că pentru a face un turism de calitate nu este suficient să ofere un pat şi un duş turiştilor care le trec pragul. Lipsa personalului calificat, uneori chiar şi lipsa curăţeniei sau mâncarea proastă sunt probleme de bază care ar trebui luate în serios şi rezolvate cât mai repede. Sunt şi cazuri în care ajungi într-o unitate de cazare construită integral cu ajutorul fondurilor europene, totul este minunat, arhitectural, totul străluceşte şi te loveşti de aceleaşi probleme“, spune tânăra. În mai 2014, inspectorii antifraudă au descoperit la Suceviţa, Vatra Dornei, Gura Humorului, Frasin, Mălini şi Putna 65 de pensiuni care funcţionau ilegal, unde, fireşte, serviciile erau de slabă calitate.

„Strategia de promovare a turismului românesc din ultimii ani nu s-a axat suficient pe produsele turistice competitive ale României, iar acest lucru a dus la crearea situaţiei cu care ne confruntăm în acest moment, aeroporturi pregătite să primească turişti, dar prea puţine curse către aceste destinaţii“, spunea în vara anului 2013 ministrul turismului, Maria Grapini. Potrivit oficialului, situaţia „nu mai poate continua“, iar ministerul îşi propune structurarea turismului românesc pe mai multe arii de interes, dezvoltând programe independente pentru fiecare dintre acestea. Maria Grapini avea să-şi facă repede bagajele din acelaşi guvern Ponta pe unde a trecut apoi nevăzut şi Florin Jianu şi unde acum a venit un nou ministru, Mihai Tudose.

Până să se decidă la Palatul Victoria „strategia de promovare“ a Bucovinei şi a celorlalte „produse turistice competitive“, Manuela Scripcariu vrea să încerce pe cont propriu: să lanseze versiunea în engleză a site-ului, să se asigure că poate băga mâna în foc pentru toate spaţiile de cazare pe care le recomandă turiştilor şi să atragă fonduri în asociaţia Discover Bucovina, un proiect demarat în 2015 pentru care a bugetat 10.000 de euro.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/turism/o-tanara-din-orasul-siret-vrea-sa-creasca-numarul-de-turisti-din-bucovina-dupa-cel-mai-bun-an-din-ultimii-25-13769101
13769101
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.