La pas printre bicicliştii nemţi - GALERIE FOTO

Autor: Andreea Neferu Postat la 11 octombrie 2012 140 afişări

Pentru cei care nu vizitează partea de vest a Germaniei pentru prima oară, Münster, o localitate cu 300.000 de locuitori, dintre care 50.000 sunt studenţi, poate părea, la prima vedere, că nu are nimic deosebit sau în plus faţă de Köln, Dortmund sau Düsseldorf. Dar prima impresie se schimbă imediat ce intri pe străduţele din centrul vechi al oraşului, înţesate de biciclete.

Oraşul îşi trage numele din latinescul monasterium (mănăstire), iar primele menţiuni cu privire la existenţa sa apar în 793, când împăratul Carol cel Mare l-a trimis pe episcopul Ludger pentru a creştina regiunea. Iar acest lucru se vede şi în numărul mare de catedrale din oraş: numai în centrul vechi există două mari aşezăminte, cu o istorie întinsă pe câteva sute de ani: catedrala Sf. Paul şi biserica Sf. Lambert. Aceasta din urmă este cunoscută pentru cele trei cuşti de fier care stau atârnate chiar şi astăzi de clopotniţă şi în care au fost închişi conducătorii unei revolte din secolul al 16-lea, prin care s-a încercat întemeierea unei teocraţii în Münster. Acum este cunoscută mai mult pentru faptul că din turnul ei se "sună stingerea" în fiecare seară, după un obicei străvechi.

"În fiecare an, în faţa bisericii Sf. Lambert se montează un brad imens de Crăciun, împodobit frumos. Şi cam asta este tot ce înseamnă decoraţiuni de sărbători în Münster, pentru că nu ne plac ghirlandele sau luminiţele. Ne place ca totul să fie simplu şi unic", explică ghidul Hilda. Iar tocmai simplitatea aceasta şi pofta de viaţă a oamenilor din Münster, pofta de a o lua de la capăt chiar şi după ce totul a fost distrus în jurul lor, mă fac să cred că va exista şi o "a doua oară" când voi povesti despre Münster.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bicicliştii,
Münster,
Köln,
Dortmund
/analize/turism/la-pas-printre-biciclistii-nemti-galerie-foto-10189651
10189651
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.