Iarna pentru hotelierii de la munte: sezonul pierdut

Autor: Mirabela Tiron Postat la 22 februarie 2012 49 afişări

Căldura şi lipsa zăpezii din decembrie au întristat pe proprietarii de hoteluri şi pensiuni de la munte. Primii fulgi de nea din ianuarie i-au bucurat, dar ce a urmat a devenit dramatic.

Nu doar pensiunile de la munte au fost afectate de ninsoarea care a paralizat România, ci şi hotelurile din Capitală, companiile aeriene care şi-au anulat o parte din zboruri şi agenţiile de turism care nu au mai avut cereri pentru vacanţe la munte.Din cauza restricţionării traficului rutier, feroviar şi aerian în luna februarie, mai mulţi clienţi şi-au anulat rezervările la hotelul de cinci stele JW Marriott din Bucureşti, gradul de ocupare fiind mai mic cu 10% faţă de cel din februarie 2011, potrivit lui Meda Vasiliu, directorul de vânzări şi marketing.

Vizibilitatea redusă cauzată de ceaţă a obligat companiile aeriene să îşi ţină la sol avioanele sau să decoleze cu întârziere, ceea ce a dus la pierderi de zeci de mii de euro. În ultimele trei săptămâni, pe site-urile celor mai mari două aeroporturi din ţară, Henri Coandă şi Aurel Vlaicu din Capitală, figurau zilnic curse anulate. Atât compania TAROM, cât şi Air France KLM, Lufthansa, GermanWings şi compania low-cost Wizz Air au anunţat pe site-urile aeroporturilor zboruri anulate. O companie aeriană poate pierde chiar şi 10.000 de euro pe un zbor anulat, dacă se ia în calcul un preţ mediu de 150 de euro per bilet şi 70 de pasageri pe călătorie.

Nici pe calea ferată nu s-a putut circula. În ultimele trei săptămâni, CFR Călători a anulat peste 3.000 de curse, după ce a închis mai multe secţii de cale ferată pentru acţiuni de deszăpezire. La anularea rezervărilor în pensiunile de la munte a contribuit şi blocarea sau închi-derea unor drumuri. Circulaţia rutieră a fost restricţionată, după ce Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a închis mai multe drumuri naţionale şi judeţene pentru deszăpezire.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Căldura,
zăpda,
proprietarii
/analize/turism/iarna-pentru-hotelierii-de-la-munte-sezonul-pierdut-9263547
9263547
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.