Ciao, Rimini! Ciao, Notte Rosa!

Postat la 15 iunie 2012 1110 afişări

Mă întreb adeseori de ce zona Rimini nu trezeşte un interes deosebit pentru români. Cred că este puţin nedrept şi acesta este şi motivul pentru care am decis să scriu un pic despre această destinaţie.

Dacă timpul vă permite, la doar 35 de kilometri distanţă, alegeţi să vizitaţi şi San Leo, renumit prin fortăreaţa ce patronează oraşul. Vă asigur că merită.

Este bine de ştiut că în împrejurimile oraşului Rimini shoppingul este la el acasă. Vă enumăr acum numai câteva outlet-uri în care vă veţi putea împrospăta garderoba. Pentru încălţăminte încercaţi Sergio Rossi, Pollini, Baldini, Paciotti, Ferretti, Iceberg Block 60, San Marino, iar pentru îmbrăcăminte Gilmar Company Store şi San Marino outlet. Nu uitaţi că în Republica San Marino produsele nu au taxe vamale, aşa că veţi putea achiziţiona produse de marcă mult mai ieftin.

Viaţa de noapte este activă şi vă recomand renumita cafenea Pascucci Bar, Coconuts Disco Club situat pe plajă (super!) şi Rose & Crown, primul pub deschis în Italia în 1958, pe care îl găsiţi în Marina Centro. Unele dintre cele mai bune discoteci din Europa se găsesc pe dealurile din împrejurimile oraşului Rimini şi amintesc aici Paradiso, Peter Pan, Cocoricò, Pashà, Villa delle Rose, iar pentru cele mai frumoase discoteci de pe plajă mergeţi la Operà, Basilico, Hacuna Matata, Mojito Beach Riccione, Gasoline Beach Bar. Este foarte uşor de ajuns cu mijloacele de transport în comun care circulă toată noaptea.

Poate că cel mai important eveniment din vara aceasta în Rimini este vestita "la Notte Rosa". Evenimentul se desfăşoară începând cu anul 2006 pe întreaga coastă de circa 110 kilometri, de la Riviera di Comacchio şi până la Cattolica. Oamenii devin spectatori şi participanţi în acelaşi timp, iar locul de desfăşurare capătă valenţe şi dimensiuni neobişnuite prin culoare şi muzică.

Anul acesta sărbătoarea se celebrează pe 6 iulie. Se întâmplă ca în această zi totul, dar absolut totul, să îmbrace culoarea roz, de la apa mării la femei, bărbaţi şi copii, de la hoteluri şi până la mâncare, spectacole şi concerte pe plajă. Totul este în roz!

Despre bucătaria italiană este de prisos să vă dau amănunte. Super restaurante, chit că vorbim de mici trattoria sau de restaurante de lux. Vă recomand, dacă veniţi la Rimini, să gustaţi în special preparatele din peşte şi neapărat să încercaţi plăcinta lor tradiţională "Piadina". Piadina poate fi simplă sau umplută cu sortimente de brânză, mezeluri şi legume, dar poate fi şi cu umpluturi dulci, cum ar fi gemul sau Nutella. Puteţi să cumpăraţi "Piadine" şi de la anumite chioşcuri numite chiar "Piadinerie".

Desigur că mâncarea bună merge neapărat cu un vin bun. Pentru că vă aflaţi într-o regiune viticolă trebuie să încercaţi vinurile din gama Colli di Rimini, alb sau roşu, Biancame, Cabernet Sauvignon şi Rebola. Vă recomand, de asemenea, vinurile roşii Sangiovese, precum şi vinurile albe Trebbiano Romagna sau Bombino Bianco. Vinul roşu se va potrivi excelent la tot ce înseamnă carne, pe când la tagliatelle Bolognese, la brânza lor tradiţională "formaggio di fossa", la peşte şi la Piadina, un vin alb vă va merge la suflet.

Sper că v-am convins astfel să vă gândiţi să petreceţi câteva zile şi la Rimini şi poate, după aceea, vă veţi îndrăgosti şi de acest loc minunat. Nu uitaţi că mai sunt puţine zile până la "la Notte Rosa"!

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Rimini,
Notte Rosa
/analize/turism/ciao-rimini-ciao-notte-rosa-9737939
9737939
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.