Cel mai ambiţios proiect al nemţilor: aeroportul de patru miliarde de euro

Autor: Andreea Mindrila Postat la 27 aprilie 2012 104 afişări

Când vorbim despre industria aviatică şi hub-urile nemţeşti, ne referim la Frankfurt ori la München. Căzut cumva pe plan secund în ritmul rapid al ultimilor ani, Berlinul îşi revendică acum drepturile sale de capitală: va inaugura un aeroport internaţional în care s-au investit 4 miliarde euro şi care va putea procesa 48 milioane de pasageri anual.

Dezvoltarea economică a Berlinului oferă o multitudine de oportunităţi pentru Lufthansa, în prezent compania operând zborurile a 25% din numărul total al călătorilor pe rute interne. "La Berlin vom arăta că Lufthansa poate să opereze profitabil şi să menţină structuri competitive de costuri atât în Germania, pe rute interne, cât şi în Europa, şi că este pregătită să înfrunte concurenţa companiilor low-cost", spune Kisch. Lufthansa va opera pe ruta Bucureşti-Berlin un singur zbor dus-întors pe zi.

Capacitatea aeroportului din Berlin este mai mică decât cea a hub-urilor germane Frankfurt şi München, care au o capacitate de 50, respectiv 56 de milioane de pasageri pe an. Un număr de 15 de aeronave vor avea baza permanentă pe aeroportul BER. Sosirile şi plecările vor creşte cu 35%, până la 1.000 de aterizări şi decolări pe săptămână, iar numărul locurilor se va majora cu 40%, depăşind 180.000.

În capitala celei mai puternice economii europene, turismul este unul dintre cele mai importante motoare economice, în ultimii ani dezvoltându-se mai rapid decât cel din Londra, Paris sau New York. Berlinul a fost vizitat anul trecut de aproape zece milioane de turişti, capitala germană clasându-se pe locul al treilea în topul destinaţiilor de călătorie, după Londra şi Paris. În 2011 au fost închiriate peste 22 de milioane de camere, în creştere cu 7,5% faţă de anul 2010, potrivit institutului statistic Berlin-Brandenburg

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Frankfurt,
München,
europa
/analize/turism/cel-mai-ambitios-proiect-al-nemtilor-aeroportul-de-patru-miliarde-de-euro-9550903
9550903
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.