Care a fost primul oraş din lume şi care este cea mai populată metropolă în prezent - GALERIE FOTO

Autor: Florin Casota Postat la 22 iunie 2016 5682 afişări

5. Roma (400.000 de oameni în 100 î.e.n)

Iar în anul 1 î.e.n peste 1 milion de oameni trăiau în capitala Italiei. Roma este un oraş legendar, plin de istorie şi extrem de influent. Nu degeaba se zicea că toate drumurile duc la Roma.

6. Constantinopol (450.000 de oameni în anul 500 e.n)

A fost fondat în anul 330 d.Hr. de către împăratul roman Constantin cel Mare, pe locul vechii colonii greceşti Byzantion („Bizanţ”, ce data din secolul al VII-lea î.Hr.). Constantinopole a devenit capitala Imperiului Roman de Răsărit în 324. Aici a fost construită Hagia Sofia în 537 la ordinul împăratului Iustinian

7. Hangzhou (1 milion de oameni în 1200)

Aflat în sudul Chinei, Hangzhou a fost un oraş important şi a fost capitala dinastiei Song. Marco Polo a vizitat oraşul în secolul 13 şi a spus "este fără îndoieală unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume".

8. Londra (1.9 milioane de oameni în 1841)

Londra a devenit cel mai mare oraş de pe glob în perioada de boom economic a Marii Britanii. Oraşul s-a dezvoltat extrem de repede în perioada revoluţiei industriale şi a devenit cunoscut pentru faptul că era extrem de aglomerat, murdar, dar şi periculos.

9. În 1925 trăiau peste 7.8 milioane de oameni în New York

Odată cu dezvoltarea economică a Statelor Unite ale Americii şi New York a prosperat. Oraşul a fost un port important şi o destinaţie pentru emigranţii din Europa. În 1931 a fost construită iconica clădire Empire State Building. În prezent, oraşul este a cincea urbă din lume din punct de vedere al populaţiei.

10. Tokyo

Oraşul japonez a preluat conducerea la capitolul populaţie, cu peste 15 milioane de locuitori în 1965

Şi în prezent Tokyo este oraşul cu cea mai mare populaţie. Tot aici se regăsesc cele mai multe companii din top 500 Fortune, cele mai multe restaurante cu stele Michelin.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/turism/care-a-fost-primul-oras-din-lume-si-care-este-cea-mai-populata-metropola-in-prezent-galerie-foto-15502566
15502566
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.