Călător prin Madrid (partea a doua)

Postat la 19 aprilie 2012 918 afişări

In numărul trecut v-am povestit despre prima mea zi în Madrid şi despre incursiunea mea la pas prin centrul istoric, trecând pe la Palatul Regal, Catedrala Almudena şi Plaza Mayor. Azi vă voi povesti ce am făcut în următoarele trei zile, pentru care mi-am propus muzeele şi un tur al oraşului plus împrejurimile. Cam greu, nu?

M-au încântat Palatul Alcázar, Castelul de San Servando, Sinagoga de Transito, Plaza de Zocodover, Casa Temple - fosta proprietate a Ordinul Templierilor, Turnul din Almofala, Mănăstirea Madre de Dios şi Palatul din Amusco. Incredibil câtă istorie şi cultură adunate la un loc! Mergând pe străduţele înguste şi extrem de pitoreşti din Toledo, nu m-am putut stăpâni să-mi cumpăr suveniruri şi bineînţeles o sabie de Toledo. Mulţi oameni celebri şi artişti s-au născut sau au trăit în Toledo, inclusiv Al-Zarqali, Garcilaso de la Vega, Alfonso X şi El Greco. După o zi plină de încărcătură culturală m-am întors la Madrid pentru o ultimă seară specială.

Am decis să mergem la vestitul spectacol de flamenco "Coral de la Moreria". Am făcut rezervare atât pentru cină, cât şi pentru spectacol. Biletele se pot cumpăra şi separat. Mai întâi am servit cina, după care am aşteptat cu nesaţ spectacolul. Îl mai văzusem, însă în fiecare an parcă se reinventează. Arta flamenco îşi are rădăcinile în cultura spaniolă, mai precis în cultura andaluză (regiune din sudul Spaniei), trecând peste separaţia dintre două culturi opuse - populaţia albă şi cea neagră, nomadă (arabă-gitană).

Flamenco-ul este un dans extrem de pasional, iar acompaniamentul se face vocal, artiştii parcă exclamându-şi bucuria şi durerea. Am avut şansa să stăm lângă nişte spanioli şi nu lângă alţi turişti şi vă rog să mă credeţi că trăiau fiecare moment. La fiecare moment strigau: Guapo! (Frumos) sau Brava! (bravo). Un local relativ mic, cu scena aproape de spectatori, făcându-te să simţi practic toţi artiştii.

Fiecare mişcare, fiecare inflexiune vocală este acolo şi tu trăieşti prin ea! Localul este considerat ca având cel mai bun spectacol de flamenco din lume şi mulţi oameni celebri i-au trecut pragul: Edward Kennedy, Ronald Reagan, Michael Douglas, Richard Gere, Sandra Bulock, Hugh Grant, Marlene Dietrich, Pele, Nicole Kidman şi mulţi, mulţi alţii. Spectacolul costă 42 de euro de persoană, însă dacă doriţi să serviţi şi cina, mai adăugaţi încă 42 de euro. Merită fiecare bănuţ, credeţi-mă! Pe la ora 12:30, spectacolul a luat sfârşit. A luat sfârşit, din păcate, şi scurta mea incursiune de 4 zile în Madrid. A doua zi am plecat spre casă cu promisiunea ca data viitoare să-mi rezerv mai mult timp, cu gândul că mai aveam atâtea şi atâtea locuri noi de descoperit.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/turism/calator-prin-madrid-partea-a-doua-9534377
9534377
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.