CSR 2021: SAGA Goes Green

Postat la 20 decembrie 2021 52 afişări

Reciclad’OR

Motivaţie: Pentru a-i încuraja pe festivalieri şi artişti să devină eco-friendly şi să reducă impactul asupra mediului, prin reciclarea şi refolosirea deşeurilor realizate 100% din deşeuri reciclabile, reprezentanţii festivalului SAGA au lansat componenta „SAGA GOES GREEN”, alături de partenerii strategici Reciclad’OR, Rematholding Co, Rom Waste Solutions, dar şi împreună cuONG-urile Let’s Do It, Romania! şi WWF-România.

Descrierea proiectului: Reciclad’OR a fost prezentă la prima ediţie SAGA Festival, cel mai mare festival de Electronic Dance Music din România, eveniment care a avut loc la Romaero, în perioada 10-12 septembrie 2021. În cadrul festivalului, atât vendorii de mâncare, cât şi de băuturi, au folosit produse sustenabile, prietenoase cu mediul, iar pentru organizare, echipa de producţie a folosit combustibili alternativi, pentru a reduce amprenta de carbon. În plus, festivalierilor li s-a recomandat să folosească mijloace de transport în comun, ride-sharing, trotinete sau biciclete, ca resurse alternative. Toţi participanţii au fost încurajaţi să ducă la bar paharele din plastic folosite, iar gestul sustenabil a fost răsplătit cu premii surpriză.

Rezultate: Cele cinci scene ale festivalului şi cei peste 100 de artişti au atras în cele trei zile de festival 45.000 participanţi/ zi, iar cantitatea deşeurilor reciclabile colectate a ajuns la 40.000 kg.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.