Companiile low-cost ameninta serios aviatia traditionala

Postat la 17 noiembrie 2009 57 afişări

Ce le place pasagerilor la zborurile low-cost? Ca zboara de pe aeroporturi secundare? Ca le sunt taxate bagajele? Ca nu au nimic de mancare in pret? Nu. Le place ca e ieftin.

Reducerile de pret la clasa business, precum si la cursele de lung curier, nu sunt atat de mari, dar trebuie sa existe din cauza presiunii din piata. Pe fondul scaderii cererii, toate companiile au oferit reduceri si conditii mai bune pasagerilor, luptandu-se intre ele (companiile low-cost nu ofera nici clasa business, nici curse de lung curier).

Oricat de mult s-ar vorbi despre conditii de zbor, pana la urma tot pretul conteaza, mai ales in acest context economic: "Pietele difera de la o tara la alta, insa adaptarea la pietele locale si tarifele competitive pe care le oferim in lupta cu concurenta vor fi o solutie in momentul de fata. Scaderea veniturilor anuale cu 15% ca urmare a reducerii preturilor este in linie cu tendinta generala a pietei, iar in unele cazuri stam chiar mai bine decat media scaderilor pietei", a declarat Erik Varwijk. In luna septemebrie, Air France-KLM a avut un declin de 5,3% al numarului de pasageri transportati, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 6,2 milioane de persoane, pe fondul scaderii pietei, conform datelor Bloomberg. In conditiile cererii scazute, dar si a promotiilor facute de multe companii aeriene, de ce o fi ales Air France-KLM ziua de 1 aprilie 2010 pentru startul promotiei? De ce nu 1 decembrie 2009, pentru a prinde primele luni din an, traditional lunile cu cele mai slabe vanzari pentru companiile aeriene?

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/transporturi/companiile-low-cost-ameninta-serios-aviatia-traditionala-5104810
5104810
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.