Vor redescoperi investitorii gustul dulce-amarui al riscului la bursa?

Autor: Roxana Pricop Postat la 09 martie 2011 38 afişări

Fondurile de actiuni au inceput sa iasa din conul de umbra unde le-a aruncat criza financiara si se bucura timid de lumina reflectoarelor, impinse de la spate de listarea Fondului Proprietatea. Cu o inflatie ce ameninta sa muste adanc din randamente, vor redescoperi investitorii gustul dulce-amarui al riscului?

"Credem ca sectorul energetic are potential sa performeze mai bine decat alte sectoare de activitate in acest an. Chiar daca in prima luna din an, performere au fost fondurile de actiuni cu expunere pe actiunile Fondului Proprietatea, iar fondul KD Maximus a obtinut randamente mai mici, ramane de vazut in ce masura aceasta tendinta se va mentine", a spus Jan Pricop, presedintele societatii KD Investments, administratorul fondului KD Maximus.

Dupa ce au profitat din plin de listarea Fondului Proprietatea, fondurile de actiuni au sanse sa iasa castigatoare din cel putin inca doua situatii: scaderea dobanzilor si cresterea inflatiei. Fondurile monetare, care au atras peste 2 miliarde de lei de la investitori in ultimii doi ani si care investesc cu preponderenta in depozite bancare, pot risca scaderi ale randamentelor.

Dobanzile la depozitele bancare sunt pe un trend descendent, iar inflatia reincepe sa devina un pericol pentru investitiile conservatoare. In primele doua luni din an, fondurile monetare au adus investitorilor un randament de circa 1%. Principalul avantaj al "monetarelor" in fata fondurilor de actiuni ramane insa riscul scazut de a pierde banii investitorilor. Riscul acesta creste cand vine vorba de un fond de actiuni, insa proverbul "cine nu risca nu castiga" este pana la urma mottoul burselor din intreaga lume.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fonduri mutuale,
bursa,
investitori
/analize/servicii-financiare/vor-redescoperi-investitorii-gustul-dulce-amarui-al-riscului-la-bursa-8031087
8031087
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.