STUDIU DE CAZ: De ce se întoarce DELL la antreprenoriat

Autor: Anca Barbulescu Postat la 18 februarie 2013 427 afişări

Michael Dell, fondatorul producătorului de computere care îi poartă numele, vrea să delisteze compania de la bursă. Ce înseamnă şi ce impact ar avea pentru Dell o asemenea mişcare?

Ce se va întâmpla cu Dell în urma unei asemenea mişcări? Este greu de zis cu precizie, însă industria propune mai multe scenarii. Unul dintre ele vorbeşte despre îndepărtarea Dell de la statutul de producător de computere, compania urmând să exploreze noi pieţe pe care să le atace. În prezent, mai mult de jumătate din afacerile Dell, chiar spre două treimi după unele estimări, provin din vânzarea de computere, dar direcţia de business nu pare sustenabilă, în condiţiile în care piaţa scade, iar compania şi-a pierdut statutul avut cândva de producător de echipamente cu preţuri cel puţin rezonabile, dacă nu chiar low-cost.

În competiţia cu companiile asiatice Lenovo, Asus sau Acer, care fabrică dispozitive mai ieftine şi acceptă marje de profit mai mici, Dell a început să aibă de pierdut inclusiv din punct de vedere al tehnologiei şi calităţii produselor sale. Un alt scenariu, foarte probabil de altfel, dat fiind că producătorul încearcă deja de ceva vreme acest lucru, este să imite tot mai mult strategia IBM, devenind un furnizor de soluţii.

În tot cazul, Dell are toate şansele ca în urma delistării să aibă numai de câştigat. Totul depinde însă numai de Michael Dell.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
antreprenoriat,
Michael Dell,
producător
/analize/servicii-financiare/studiu-de-caz-de-ce-se-intoarce-dell-la-antreprenoriat-10569235
10569235
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.