Predicţiile scandaloase ale analistului John J. Hardy în România

Autor: Ioana Matei Postat la 27 februarie 2014 4592 afişări

John J. Hardy este unul dintre cei mai citaţi analişti financiari ai lumii, dar şi unul dintre cele mai influente personaje din piaţa Forex. Săptămâna trecută a prezentat şi brokerilor din România cele mai inedite scenarii ale pieţelor valutare.

Predicţiile scandaloase ale analistului John J. Hardy în România

1. IMPOZITUL PE AVERE ÎN CADRUL UE ANUNŢĂ  ÎNTOARCEREA LA O ECONOMIE DE TIP SOVIETIC

Panica creată de deflaţie şi de lipsa de creştere economică va determina Comisia Europeană să impună taxe pe avere pentru oricine cu economii de peste 100.000 de dolari sau euro în numele eliminării inegalităţilor şi pentru a asigura fonduri suficiente pentru a crea un „tampon de criză".

2. ALIANŢA ANTI-UE  VA DEVENI MAJORITARĂ ÎN PARLAMENT

În urma alegerilor parlamentare din mai, o alianţă transnaţională anti-UE va deveni cel mai mare grup din Parlament. Va fi ales un preşedinte anti-UE, iar guvernele statelor europene nu vor reuşi să aleagă un preşedinte pentru Comisia Europeană, trimiţând astfel Europa în dezordine economică şi politică.

3. CEI „CINCI GRAŞI„ AI TEHNOLOGIEI SE VOR TREZI DIN MAHMUREALĂ ÎN 2014

În timp ce sectorul tehnologiei informaţiilor din SUA are nivelul tranzacţiilor plasat sub evaluarea S&P 500, un mic grup de acţiuni în domeniu se tranzacţionează cu peste 700% peste valoarea pieţei. Aceşti „fat five" (cinci graşi) – Amazon, Netflix, Twitter, Pandora Media şi Yelp - reprezintă „un balon nou în interiorul unui balon vechi", din cauza investitorilor care au subscris peste necesităţi la scenarii de creştere puţin probabile, în urma crizei.

4. BANCA JAPONIEI, DISPERATĂ, VA ELIMINA DATORIA PUBLICĂ

În 2014, revenirea economică rămâne fără motor şi va forţa o scădere a activelor de risc şi o întoarcere a investitorilor la yenul japonez.

5. DEFLAŢIA SUA

Deşi indicatorii ar putea sugera că economia SUA este mai puternică, piaţa imobiliară rămâne fragilă, iar creşterea salariilor aproape inexistentă. La începutul anului, investiţiile, locurile de muncă şi încrederea economică vor avea din nou de suferit. Acest lucru va împinge inflaţia în jos,  iar deflaţia va fi din nou pe agenda FOMC.

6. RELAXAREA CANTITATIVĂ MERGE ALL-IN PE CREDITE IPOTECARE

Relaxarea cantitativă din SUA a împins cheltuielile de dobândă în jos şi a propulsat activele, creând, în paralel, un simţ artificial al unei îmbunătăţiri economice. Provocări reale rămân, în special pe piaţa imobiliară, care este efectiv „pe aparate". Aşa că FOMC va miza pe credite ipotecare în 2014, transformând runda a treia a relaxării cantitative într-un program de achiziţionare de MBS (Mortage Backed-Security) 100.

7. INDICATORUL BRENT CRUDE SCADE LA 80 DOLARI/BARIL

Pieţele globale de petrol trec printr-o etapă de tranziţie în care producţia se află în creştere, prin metode neconvenţionale (în special în SUA şi Canada), dar şi în Arabia Saudită. Acestea vor conduce la scăderea barilului la 80 de dolari în indicatorul Brent Crude.

8. GERMANIA ÎN RECESIUNE

Performanţele Germaniei vor dezamăgi în 2014. Anii de cumpătare excesivă ai Germaniei au făcut ca SUA să-şi întoarcă atenţia către cea mai mare economie a zonei euro, iar un plan coordonat de celelalte economii-cheie, în reducerea surplusului comercial excesiv, nu mai poate fi evitat. Preţurile la energie în SUA au scăzut, obligând companiile germane să-şi mute producţia în vest.

9. INDICELE CAC 40 SCADE CU 40%

Balonul equity, relaxat din punct de vedere cantitativ, se rostogoleşte în 2014, însă acţiunile se prăbuşesc din înţelegerea faptului că singurul pilot al pieţei este aşa-numita „greater fool theory". Între timp, starea generală din Franţa se înrăutăţeste sub coordonarea proastă a guvernului François Hollande. Spre sfârşitul anului, indicele CAC 40 scade cu peste 40% faţă de vârfurile atinse în 2013, în vreme ce investitorii se îndreaptă spre ieşire.

10. „CEI 5 FRAGILI" SCAD CU 25% ÎN DEFAVOAREA DOLARULUI

Procesul de tapering din SUA va conduce la costuri de capital marginale mai ridicate, de pe urma creşterii ratelor de dobândă. Acest lucru va expune ţările cu deficit de cont curent în creştere la o deteriorare a apetitului, din prisma investitorilor globali, ceea ce, în ultimă fază, ar putea forţa o raportare negativă faţa de valute, în special faţă de dolarul american. Sunt incluse cinci ţări în această categorie: Brazilia, India, Africa de Sud, Indonezia şi Turcia.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/servicii-financiare/predictiile-scandaloase-ale-analistului-john-j-hardy-in-romania-12154816
12154816
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.