Falimentele in lant continua. De ce nu se vede revenirea economica?

Autor: Ana Raduta Postat la 10 august 2011 63 afişări

La sfarsitul lunii iunie 10.725 de companii erau declarate falimentare. Nu este mult, comparativ cu anul trecut, insa pentru un an care ar fi trebuit sa aduca revenire economica, datele sunt ingrijoratoare.

Totusi, din primele 10 judete ca numar de insolvente inregistrate la 30 iunie 2010, doar sase se regasesc si in topul primelor 10 de anul acesta. Judetele care nu si-au pastrat pozitiile in top, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, si inregistreaza astfel o evolutie descrescatoare a numarului insolventelor au fost Timis, Bihor, Arad si Braila, locul acestora fiind ocupat de Brasov, Arges, Hunedoara si Satu Mare. Brasov a "urcat" 15 pozitii, de pe locul 19 pe locul patru, inregistrand o crestere a insolventelor cu 262%, Arges 16 pozitii, Hunedoara 11 locuri si Satu Mare 27 pozitii, cu o crestere de peste patru ori a insolventelor, ceea ce indica o deteriorare rapida a situatiei economice din acest judet.

Pe de alta parte, judetele care au inre-gistrat o scadere a insolventelor si o consolidare a situatiei economice sunt Vrancea, Calarasi, Braila, Mures si Gorj.

Cat de mult va influenta economia inchiderea celor aproape 11.000 de firme numai anul acesta urmeaza sa fie cuantificat in viitorul apropiat. Cert este ca atata vreme cat inca mai sunt afaceri care pornesc chiar si in acest climat economic, inseamna ca antreprenorii intrezaresc o linie de optimism cel putin pe termen mediu.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/servicii-financiare/falimentele-in-lant-continua-de-ce-nu-se-vede-revenirea-economica-8584484
8584484
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.