Driblerii impozitelor cresc cu 50%

Postat la 07 octombrie 2008 125 afişări

Orice perioada de incertitudine din mediul de afaceri romanesc inseamna un vant puternic in vele pentru piata de consultanta fiscala, o piata inca mica, dar in care sunt companii ce ating si ritmuri de crestere anuala de 40-50%.

Venkatesh Srinivasan, partener si lider al departamentului de consultanta fiscala al Ernst & Young Romania, spune ca ponderea serviciilor de consultanta fiscala in cifra de afaceri a grupului este de aproximativ 30%. Potrivit informatiilor de la Ministerul Finantelor, cifra de afaceri a Ernst & Young SRL a fost anul trecut de 22,2 milioane de euro, in timp ce Ernst & Young Assurance Services si Ernst & Young Service, alte doua companii din grup, au avut venituri de 4,5 milioane de euro, respectiv 153.000 de euro.

 

Estimand ca intreaga piata a consultantei fiscale se ridica la 40-45 de milioane de euro, Srinivasan observa ca in ultima vreme au crescut semnificativ solicitarile pentru servicii de asistenta in structurarea achizitiilor internationale, impozitarea persoanelor fizice si impozitele indirecte - toate, in esenta, nevoi create de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. De notat este si cererea sporita de asistenta in domeniul preturilor de transfer (cele practicate pentru tranzactiile din grup companiile ce opereaza in mai multe tari), ca urmare a clarificarilor legislatiei fiscale emise de autoritatile romane in luna februarie 2008.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
finante,
consultanta
/analize/servicii-financiare/driblerii-impozitelor-cresc-cu-50-3279780
3279780
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.