Contabilul care rupe tăcerea: 90% din restaurantele din Bucureşti ar fi închise în secunda doi dacă s-ar face o investigaţie

Postat la 29 ianuarie 2014 15716 afişări

Marcel Vulpoi, profesor de contabilitate în cadrul Academiei de Studii Economice, a început afacerea V&TM într-o garsonieră. În zece ani a ajuns în topul firmelor de consultanţă fiscală şi audit, concurând cu multinaţionalele de renume care activează pe piaţa locală.

Contabilul care rupe tăcerea: 90% din restaurantele din Bucureşti ar fi închise în secunda doi dacă s-ar face o investigaţie

Lăsând gluma la o parte, Vulpoi trage concluziile anului 2013: a fost un an bun, care a adus creşteri ale afacerii şi profitului de aproximativ 10%, odată cu dezvoltarea diviziilor de contabilitate, audit şi consultanţă.

Divizia de finanţări a stagnat, „din considerente de piaţă". Aceasta a suferit din cauza lipsei finanţărilor din partea partenerilor bancari şi a fondurilor de investiţii care au blocat multe dintre investiţiile din România. Spre exemplu, dacă la sfârşitul lui 2013 investiţiile în energie aveau un potenţial imens, modificările de reglementare au făcut ca mulţi dintre clienţii lui Vulpoi să oprească investiţiile şi chiar să caute exitul. Excepţie a făcut un fond de investiţii din China care a investit câteva zeci de milioane de euro în domeniul energiei.

Partea de asistenţă şi de reprezentare juridică a înregistrat creşteri, alimentată de litigiile fiscale care au crescut „fabulos de mult„, insolvenţe, lichidări, falimente, atrageri de răspundere, creanţe; „este o zonă care bubuie, am pornit cu un an în urmă cu doi avocaţi şi am ajuns deja la cinci„, spune antreprenorul. „În realitate, toate afacerile sunt undeva la limită şi mulţi dintre patronii români îşi pregătesc cu atenţie sinuciderea asistată: am murit frumos şi ne deschidem firmă a doua zi„, descrie Vulpoi o tendinţă de până acum a celor mai mulţi dintre patronii români.

Conform estimărilor, evaziunea fiscală din 2012 s-a plasat la 13,8% din PIB-ul de 169,4 mld. dolari al României, potrivit calculelor Consiliului Fiscal pe baza datelor Institutului Naţional de Statistică. Marcel Vulpoi este însă optimist şi crede că se va găsi cândva soluţia prin care toţi consumatorii vor cere bon fiscal. Până una alta, şi-a propus ţinte mai tangibile: „să tot creştem şi să ajungem măcar la trei milioane de euro".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/servicii-financiare/contabilul-care-rupe-tacerea-90-din-restaurantele-din-bucuresti-ar-fi-inchise-in-secunda-doi-daca-s-ar-face-o-investigatie-11988992
11988992
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.