Ce produse ne pregatesc bancile

Postat la 17 martie 2009 81 afişări

Prabusirea creditarii impune bancherilor inventivitate pentru a-si tine in viata cele 6.500 de sucursale deschise in ultimii doi ani. Banii s-au scumpit, iar clientii asteapta vremuri mai bune pentru a lua un imprumut, asa incat sucursalele ar trebui sa inceapa rapid sa vanda altceva. Dar ce?

Cu ce s-ar mai putea umple golul ramas dupa ce frenezia creditarii s-a evaporat? In primul rand tot cu credite, intr-o forma sau alta, spera bancherii. “Ne-am planificat o crestere cu 10% a creditarii in 2009”, spune Laszlo Diosi, directorul general al OTP Bank. Anul trecut a fost primul cu profit pentru banca pe care o conduce (0,5 milioane de euro) de la intrarea pe piata in 2005. Potrivit lui Diosi, in 2009 rezultatul ar trebui sa creasca substantial, “spre 10 milioane de euro”. Niciuna dintre cele 105 sucursale existente in prezent nu va fi inchisa, chiar daca activitatea s-a redus semnificativ, si nici cei 1.000 de angajati nu au de ce sa isi faca griji pentru locul de munca, spune directorul general al OTP. Banca are in prezent circa 150.000 de clienti persoane fizice si 30.000 de persoane juridice, iar numarul de produse vandute per client este de 4, peste media din sistem (de circa 2,5-3). Astfel de vanzari “incrucisate” pot fi o solutie in vremuri de criza, considera Diosi, enumerand printre produsele ce se pot promova depozitele (pentru care asteapta o crestere cu 30% a soldului), cardurile sau serviciile de plata la distanta.

 

Si pentru BCR, cea mai mare banca din sistem, cardul de credit este un produs important, in conditiile in care mizeaza pe o dublare a portofoliului in 2009. In decembrie, BCR avea circa 190.000 de carduri de credit emise si peste 2,2 milioane de debit. “Ne asteptam ca 2009 sa fie cel putin la nivelul din 2008, nu credem ca piata cardurilor va incetini”, spunea recent Igor Zganjer, directorul executiv al directiei de carduri din BCR.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
creditare,
bancheri,
banci,
overdraft,
carduri
/analize/servicii-financiare/ce-produse-ne-pregatesc-bancile-4058300
4058300
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.