Ce e in spatele liniei rosii sau ce vor francezii de la AXA de la piata romaneasca

Autor: Ana Raduta Postat la 16 mai 2011 67 afişări

Dupa ce au tatonat piata timp de mai multi ani, francezii de la AXA au intrat, in sfarsit, si in Romania, o tara considerata cruciala pentru strategia lor de expansiune in regiune.

In aceste conditii, si strategia francezilor de la Axa este prudenta - ataca segmentul asigurarilor generale, oferind un portofoliu de produse garantate si polite de sanatate pentru angajati. Pe parcurs insa, planurile companiei vizeaza si introducerea unor produse mai sofisticate in oferta. "Vom aduce mai multe produse financiare si planuim sa intram si pe segmentul de polite unit-linked", spune sefa Axa Life Insurance.

Ciurel este un nume cu greutate in industria asigurarilor. Cea mai mare parte a carierei in domeniul serviciilor financiare a petrecut-o in cadrul grupului ING, unde, incepand cu 1997, a ocupat mai multe functii, inclusiv pe cea de presedinte al companiei ING Asigurari de Viata timp de cinci ani. In ultimii doi ani Ciurel a lucrat ca manager expatriat, tot pentru ING, din pozitia de president regional greenfields and business development insurance pentru Europa Centrala. S-a intors in Romania special pentru dezvoltarea acestei companii.

Grupul Axa este prezent in 61 de tari, are 214.000 de angajati si un portofoliu total de 95 de milioane de clienti. In momentul de fata strategia grupului este de a asigura dezvoltarea pe pietele emergente din Europa si Asia, tarile mature fiind deja acoperite de ani buni. Cu toate acestea, pentru Romania, investitiile par sa se fi oprit la achizitia Omniasig Life. "Pentru a creste altfel decat prin acumularea de clienti noi ar insemna sa mai cumparam o companie si sa atragem si baza lor de clienti, insa aceasta varianta iese din discutie", conchide Ciurel.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
Axa,
piata,
strategie,
regiune
/analize/servicii-financiare/ce-e-in-spatele-liniei-rosii-sau-ce-vor-francezii-de-la-axa-de-la-piata-romaneasca-8265885
8265885
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.