Unde le-ar placea oamenilor cu bani sa se mute (GALERIE FOTO)

Autor: Ana Raduta Postat la 05 februarie 2011 58 afişări

Care ar fi cea mai buna tara unde le-ar placea oamenilor cu bani sa se mute? BUSINESS Magazin va prezinta cateva optiuni, asa cum reies dintr-un sondaj la nivel international printre expati, facut de grupul financiar HSBC. Criteriile de selectie au fost cat se poate de practice - de la cat de usor se poate ajunge de acasa pana la serviciu si pana la costul utilitatilor sau al chiriilor.

Studiul HSBC mai adauga in top o destinatie exotica - Bahrain. Sunt apreciate programul de lucru cu mai putine ore, sistemul financiar din Bahrain si oportunitatile de dezvoltare a vietii sociale. Si Africa are un reprezentant in acest top - Africa de Sud, tara recunoscuta pentru diversitatea sa de culturi, limbi si credinte religioase. Limba engleza este limba cea mai folosita in sferele comerciale, ceea ce inlesneste adaptarea strainilor. In plus, datorita diversitatii etnice, integrarea intr-o comunitate se face destul de usor pentru nou-veniti. Africa de Sud are insa un mare minus - un sfert din populatie este in somaj si traieste cu mai putin de un euro pe zi.

Surprinzator sau nu, Europa nu are foarte multi fani in randul expatilor. Doar doua tari au reusit sa intre in topul celor mai apreciate destinatii pentru cei ce isi parasesc tara natala - Franta si Spania.

De altfel, ambele au fost, in ultimul deceniu, un adevarat magnet pentru cei ce au vrut sa-si incerce norocul si altundeva decat acasa. Spania si-a pierdut insa din atractivitate in ultimii ani din cauza concedierilor masive pe fondul crizei. Nu trebuie sa uitam ca Spania a fost in ultimii doi ani pe primul loc in Europa in ceea ce priveste rata somajului, potrivit datelor Eurostat. Cu toate acestea, expatriatii continua sa puncteze elemente pozitive, precum usurinta cu care se invata limba, preturile bunurilor de larg consum sau numeroasele alternative pentru petrecerea timpului liber.

O situatie similara apare si in cazul Statelor Unite ale Americii, care, in ciuda a tot ce s-a intamplat din 2008 incoace, raman pentru unii taramul tuturor posibilitatilor, iar elemente precum universalitatea limbii si pretul la mancare, haine si bunuri de folosinta indelungata continua sa conteze.In ultimii doi ani, foarte multi romani au decis ca ar fi mai intelept sa ramana in tara, chiar daca salariile si puterea de cumparare le-au scazut. Daca este sa judecam dupa tendintele de emigrare la noi, lista de preferinte a conationalilor include numai tari europene, SUA si Canada.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
emigrant,
angajati,
angajari,
HSBC
/analize/resurse-umane/unde-le-ar-placea-oamenilor-cu-bani-sa-se-mute-galerie-foto-7929177
7929177
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.