Prima companie din România care renunţă la birourile angajaţilor

Autor: Anca Barbulescu Postat la 10 aprilie 2013 1989 afişări

Iñaki Berroeta, şeful filialei din România a operatorului britanic de telecomunicaţii Vodafone, nu mai are de la începutul acestei luni un birou tradiţional de CEO. La fel şi restul executivilor din echipa de management. Toţi lucrează, asemenea celor peste 500 de angajaţi din sediul central din capitală al companiei, într-un spaţiu deschis, oriunde găsesc un loc disponibil, o mişcare nu doar îndrăzneaţă, dar neobişnuită şi poate chiar nemaiîntâlnită în rândul marilor companii româneşti sau multinaţionale unde organigrama foarte bine definită şi scara ierarhică se reflectă inclusiv în dimensiunea birourilor unde lucrează fiecare executiv.

Comunicarea este astfel mai bună, iar lucrurile se pot întâmpla mult mai repede„, explică Iñaki Berroeta. Pe hârtie, proiectul a fost demarat în luna octombrie a anului trecut, însă la realizarea lui s-a trecut anul acesta, după o licitaţie pentru firma de design care să coordoneze reamenajarea. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 100.000 de euro, sumă care a inclus de altfel şi achiziţionarea de laptopuri pentru cei 20% dintre angajaţi care încă lucrau pe PC, dar şi extinderea capacităţii de internet wireless sau crearea pe fiecare etaj a unui colţ cu rechizite sau a unei bucătării dotate cu toate cele necesare, aşa încât angajaţii să nu mai trebuiască, spre exemplu, să vină cu cana de acasă.

Până la finalul verii există planuri de aplicare a conceptului şi în sediul din Pipera al companiei. Pe termen mai lung, un asemenea mediu de lucru se poate simţi în operaţiuni, dar este deocamdată greu de cuantificat cu exactitate, apreciază Iñaki Berroeta. Pe termen scurt însă, „nu simt lipsa propriului meu birou.

De fapt, n-am reuşit niciodată să mă obişnuiesc cu unul, pentru că de acolo nu vezi exact cum se întâmplă lucrurile în compania pe care o conduci, iar comunicarea cu oamenii îţi este îngreunată„, spune directorul executiv al operatorului de telecomunicaţii. Chiar dacă şi înainte petrecea puţin timp în biroul său, odată cu noul stil de lucru, expresia „uşa mea este mereu deschisă„ capătă o cu totul altă însemnătate.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/resurse-umane/prima-companie-din-romania-care-renunta-la-birourile-angajatilor-10726273
10726273
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.