O romanca, noul responsabil cu compensarea si motivarea angajatilor la Coca-Cola HBC

Autor: Ana Raduta Postat la 14 septembrie 2010 571 afişări

Lupta pentru atragerea romanilor in echipele de management ale marilor grupuri internationale continua si in 2010. La fel si investitiile in dezvoltarea lor de cariera. Recent, o noua astfel de miscare s-a produs la varful uneia dintre cele mai mari companii din Romania – Coca-Cola HBC.

Cum se explica insa faptul ca nu s-a mers pe varianta unei promovari interne, asa cum se intampla, in general, in cadrul marilor grupuri internationale si asa cum s-a intamplat, in definitiv, si in cazul Simonei Popovici? "Aici avem planuri de cariera foarte bine stabilite, iar promovarea mea ar fi trebuit sa aiba loc mai tarziu, cand altcineva, tot din cadrul Coca-Cola HBC ar fi urmat sa fie promovat in locul meu. Doar ca s-a intamplat mai repede decat ne-am fi asteptat, asa ca a trebuit sa gasim un specialist gata format din afara", explica Popovici. Ar mai fi existat si varianta de a aduce un director de resurse umane strain, dintr-o alta tara in care grupul isi desfasoara activitatea, insa specificitatile pietei locale a muncii au facut ca balanta sa incline in favoarea alegerii unui roman.

Responsabilitatile pe care Simona Popovici le lasa acum Simonei Simion-Popescu nu sunt deloc simple, in conditiile in care in Romania lucreaza aproximativ 1.800 de oameni pentru Coca-Cola, iar reducerile de costuri se impun la fel de mult ca in oricare alt domeniu. "Partea buna este ca noi am lucrat intotdeauna pe un plan de economii de costuri, in care fiecare loc de munca sa fi fost absolut necesar, in care sa nu existe excese, dar nici renuntari, acolo unde era nevoie de investitii", spune Popovici. Spre exemplu, chiar daca in ultimul an au fost internalizate training-uri care pana acum se faceau cu consultanti externi, inca mai este alocat un buget de training de peste 500.000 de euro in fiecare an, iar salariile au continuat sa creasca chiar si pe timp de criza, insa numai acolo unde evaluarile individuale justificau o astfel de decizie.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/resurse-umane/o-romanca-noul-responsabil-cu-compensarea-si-motivarea-angajatilor-la-coca-cola-hbc-7182258
7182258
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.