Cum a ajuns un tânăr luat de pe băncile liceului directorul general din România al unei multinaţionale americane

Autor: Razvan Muresan Postat la 16 decembrie 2013 8443 afişări

Dorin Pena nu împlinise vârsta majoratului când americanii de la Cisco ajungeau în sala de clasă a liceului „I. L. Caragiale" din Ploieşti. Din absolvent al unui curs de cunoştinţe informatice organizat de Cisco în anul 2000, a ajuns astăzi, la 31 de ani, directorul general al companiei.

Cum a ajuns un tânăr luat de pe băncile liceului directorul general din România al unei multinaţionale americane

Dorin Pena A COCHETAT CU IDEEA DE ANTREPRENORIAT, însă spune că poate fi antreprenor chiar dacă este angajat. „Sunt puţine companiile care îngrădesc 100% modul de lucru al angajaţilor, iar în poziţia în care sunt eu componenta de antreprenoriat este mare pentru că am iniţiativă şi nu toate direcţiile sunt stabilite de corporaţie."

Sub conducerea lui Dorin Pena, Cisco România se va îndrepta spre trei direcţii prioritare de business: data center şi cloud, mobilitate şi securitate. El distinge o schimbare în modul cum companiile de pe piaţa locală consumă IT şi o creştere exponenţială a aplicaţiilor din zona de business: „Angajaţii vor să aibă comportamentul de acasă şi la birou şi vor să acceseze aplicaţia de resurse umane sau de CRM şi pe tabletă sau telefon, ceea ce este o sursă importantă de venituri. Bugete mai sunt în companii pentru astfel de servicii, deşi e foarte puţin probabil să mai vedem ce se întâmpla în 2007". Industriile care menţin ritmul de investiţii în noi tehnologii sunt serviciile financiare, utilităţile şi manufactura.

Compania a raportat o cifră de afaceri de 5 milioane de euro în 2012 şi un profit de 600.000 de euro şi are în România 37 de angajaţi. În Europa, echipamentele Cisco sunt livrate de Cisco Systems International BV şi Cisco International, prin urmare facturarea se face tot la nivelul acestor entităţi centrale. Din acest motiv, datele disponibile la Ministerul de Finanţe nu reflectă vânzările totale realizate pe piaţa locală, desfăşurate şi prin intermediul partenerilor: „Mare parte a businessului este indirect, avem un ecosistem de 300 de parteneri şi vrem să dezvoltăm acest pilon foarte important".

DORIN PENA NU ESTE MOMENTAN INTERESAT DE POLITICĂ ŞI SPUNE CĂ ÎŞI OCUPĂ PREA MULT TIMP LA BIROU PENTRU A SE GÂNDI LA O ASTFEL DE SCHIMBARE. „Lucrez destul de mult, dar pentru mine viaţa privată şi cea profesională sunt acelaşi lucru. Viaţa profesională este parte din viaţa mea privată. În general muncesc 12 ore pe zi fără probleme", spune tânărul de 31 de ani, care spune că nu se vede în cinci ani într-o ţară exotică la plajă, ci probabil tot într-o poziţie de management în industria IT.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dorin pena,
cisco,
tehnologie,
management
/analize/resurse-umane/cum-a-ajuns-un-tanar-luat-de-pe-bancile-liceului-directorul-general-din-romania-al-unei-multinationale-americane-11779352
11779352
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.