Cel mai pregatit angajat

Postat la 22 martie 2010 453 afişări

BUSINESS Magazin s-a intalnit cu singurul absolvent roman al unuia dintre cele mai prestigioase EMBA din lume. Iata ce-a avut de spus.

Daca in cele mai multe cazuri momentul absolvirii unui EMBA marcheaza un punct de cotitura in cariera, fie prin promovarea intr-o alta functie sau deschiderea propriei afaceri, pentru Alexandru Lupea intoarcearea de la biroul din Bucuresti al PwC a fost un urmator pas firesc. Era deja partener in cadrul uneia dintre cele mai mari firme de consultanta si audit din piata, iar ideea antreprenoriatului nu-i surade pentru cel putin inca 10 ani de acum incolo. Asta desi recunoaste ca este cel mai bun moment pentru a deschide o afacere, in special in domeniul energiei sau al investitiilor financiare, pe care Lupea le vede cu un potential foarte mare de castig in perioada urmatoare.

In plus, socializarea cu 150 de manageri din toata lumea, pe care i-a cunoscut toata durata programului, l-a facut sa se inradacineze si mai mult in lumea corporatista, a carei siguranta o prefera destul de multi manageri, in defavoarea unei experiente antreprenoriale.

Ar mai fi fost o varianta pe care, de asemenea, cel putin pentru moment, Lupea o exclude - aceea de a lucra ca expat intr-o multinationala din alta tara. "Am cunoscut foarte multi oameni la EMBA, mi-am facut relatii, dar nu pot spune ca ma atrage neaparatideea de a lucra in afara, mai ales ca nu ar fi o experienta noua pentru mine - am lucrat la Lyon, dupa ce am terminat facultatea, si in biroul din Moscova al PwC Rusia", spune Lupea.

Ramane, deci, legat de piata in care s-a format, manat nu neaparat de motive sentimentale, ci pentru ca, dupa experienta internationala pe care a avut-o inca mai are incredere in potentialul pietei locale, mai ales ca este de parere ca Romania face parte din tarile care au fost afectate de o criza in forma de radacina patrate, iar punctul cel mai de jos il traim chiar acum. Asta inseamna ca urmatorul pas va i cel al revenirii, cresterii si apoi stabilizarii.

Carte de vizita

Alexandru Lupea lucreaza in cadrul PricewaterhouseCoopers de 15 ani, perioada in care a cunoscut si piata din Moscova, in calitate de senior manager al PwC Moscova.

Absolvent al Facultatii de Energetica din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti

Absolvent al facultatii de Comert, din cadrul ASE Bucuresti

Absolvent EMBA Trium organizat de New York University

Absolvent al Haute Etudes de Commerce Paris

Absolvent al London School of Economics

Membru al Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) din Marea Britanie

Membru al Camerei Auditorilor Financiari din Romania

Membru CECCAR

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/resurse-umane/cel-mai-pregatit-angajat-5766537
5766537
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.