Cel mai agresiv avocat din lume

Autor: Iuliana Roibu Postat la 06 noiembrie 2013 6337 afişări

Sir Nigel Knowles este un fel de star rock în lumea avocaturii, după ce a transformat un birou regional în cea mai mare companie de avocatură din lume.

Când a pornit biroul de avocatură, imaginea lui Marian Dinu era strâns legată de Petrom şi de procesul de reorganizare juridică pe care l-a implementat acolo, iar printre primii clienţi au fost multe companii din energie, inclusiv Petrom. Marian Dinu spune că acum energia ocupă cam 20% din portofoliul firmei (incluzând litigiile), iar „clienţii din zone precum oil & gas şi energie au fost foarte stabili în criză".

„Încercăm să nu depindem de un singur domeniu„, explică Marian Dinu: energia aduce cam 20%, media & advertising tot atât, iar life sciences a crescut mult în ultima perioadă în portofoliu. DLA Piper Dinu este cunoscută ca fiind specializată pe M&A şi a încheiat 15 tranzacţii în acest an. „Chiar dacă nu au fost toate mari, ele sunt importante pentru noi şi clienţi„, spune fondatorul DLA Piper Dinu, care a fost implicată în tranzacţii precum vân-zarea Petrom Distribuţie Gaze, intrarea Dollar Financial în România, restructurarea lo-cală a grupului Publicis prin preluarea a cinci com-panii, vânzarea filialei locale a Cushman & Wakefield, achiziţia a două clinici de dializă de către Diaverum şi lista ar putea continua.

Marian Dinu este mulţumit şi crede că a trecut perioada de incertitudine. Lucrează acum cu 37 de avocaţi şi 4 parteneri şi spune că încearcă să aibă în companie specialişti de pe toate domeniile, oricât de nişate ar fi. 

Acoperirea cât mai multor arii de practică este lucrul pe care insistă cel mai mult Sir Nigel Knowles. Spune că acesta este singurul motor de dezvoltare a pieţei de avocatură şi că tot acesta este şi singurul lucru încurajator pe care îl spune studenţilor (Sir Knowles este profesor asociat la Harris Manchester College din Oxford şi visiting professor la Universitatea din Sheffield, acolo unde a studiat): „Studenţii sunt mult mai interesaţi acum despre unde şi dacă îşi vor găsi un loc de muncă; este mult mai dificil decât înainte: cu câţiva ani în urmă, un absolvent al unei facultăţi bune de drept ştia sigur că va câştiga bine de la primul job şi va deveni partener în puţini ani; acum, problema începe de la găsirea în sine a primului job". 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agresiv,
avocat,
avocatura,
crestere,
birou,
companie,
dinu,
rock
/analize/resurse-umane/cel-mai-agresiv-avocat-din-lume-11631744
11631744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.