Care sunt companiile din România unde angajaţii se simt cel mai bine

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 18 iulie 2017 4210 afişări

Pentru a-şi atrage şi menţine cei mai talentaţi candidaţi, companiile se află într-o veritabilă cursă. Birouri luminoase şi colorate, team buildinguri, programe de pregătire, abonamente de toate soiurile – la sală, la clinici, gustul cafelei, oferta cafeteriei din colţ şi interacţiunea amicală cu colegii sunt doar câteva dintre ”cârligele“ cu care companiile îşi menţin angajaţii mulţumiţi.

Care sunt companiile din România unde angajaţii se simt cel mai bine

Care sunt lucrurile pe care ING România le face pentru a crea un mediu de lucru plăcut?

„Faptul că majoritatea angajaţilor sunt tineri se simte şi în atmosfera din bancă: este mereu dinamică şi plăcută. Spre exemplu, la etajul 14, unde sunt o parte din echipele de development, avem o masă de ping-pong şi un Xbox.

Sălile de întâlnire sunt foarte importante din punct de vedere practic şi ca design, astfel încât angajaţii pot alege să aibă un brainstorming într-o sală în care pot scrie pe pereţii din sticlă sau într-un spaţiu informal şi tematic, unde pot să îşi bea cafeaua şi să ţină o şedinţă.

Tot datorită dinamismului, direcţia de flexible work prinde din ce în ce mai mult contur în ING, având ore flexibile de program (anajaţii pot să înceapă ziua de lucru oricând între 7:30 şi 10:00), conceptul flexible desk, care acaparează tot mai multe birouri, care îţi permite să lucrezi unde te simţi mai inspirat, sau chiar de acasă, având posibilitatea tehnică să fii conectat cu colegii de proiect.“

Care sunt lucrurile pe care Coca-Cola HBC le face pentru a crea un mediu de lucru plăcut?

„Pe lângă evenimentele interne precum campionatele de fotbal sau de pescuit, Zilele fabricilor din Ploieşti, Dorna şi Timişoara (zile în care angajaţii vin împreună cu familiile lor la petrecerea organizată), petrecerile de Crăciun pentru adulţi şi copii, petrecerile de ziua copilului, mai sunt şi cele la care ne putem înscrie datorită anumitor parteneriate: Şcoala de mers pe munte, Maratonul Hospice, Plantăm Fapte Bune.

De asemenea, avem o zonă de relaxare Coke&Fun, un spaţiu colorat şi branduit în culorile vesele ale brandurilor din portofoliul Coca-Cola. De multe ori ţinem acolo şedinţele pentru a stimula creativitatea.“

TESTIMONIAL ANGAJAT COCA-COLA HBC ROMÂNIA

„Pentru mine, Coca-Cola HBC este un mediu de lucru în care simt că învăţ în permanenţă şi că întotdeauna am colegi dispuşi să mă ajute, indiferent de ce întrebări pun sau prin ce dificultăţi trec. Cred că atmosfera şi spiritul de echipă sunt lucrurile care mă ţin în priză şi care îmi plac cel mai mult. Deşi avem multe proiecte cu care învăţăm să jonglăm în acelaşi timp, cred că nu aş putea renunţa vreodată la acest dinamism“, spune Valentina Sadagurschi, finance trainee.

VODAFONE 

Care sunt lucrurile pe care Le faceţi pentru a crea un mediu de lucru plăcut?

„Cu ajutorul «People Champions», am lansat o serie de iniţiative, ca parte a programului «People Plan» - pilonul nostru cheie, prin care facem din Vodafone România cel mai bun loc de muncă pentru fiecare. Aceste iniţiative se referă atât la programe de învăţare şi dezvoltare a carierei, comunicare internă, cât şi programe de wellbeing sau care vizează recunoaşterea meritelor deosebite. Ne preocupă opiniile şi sugestiile colegilor noştri de la orice nivel în organizaţie şi împreună cu ei dăm viaţă viziunii noastre prin crearea unui mediu performant, în care oamenii se simt apreciaţi şi îşi ating potenţialul.“

CONTINENTAL 

Care sunt lucrurile pe care Continental le face pentru a crea un mediu de lucru plăcut?

„Un pilon este constituit de valorile noastre: încredere, solidaritate, pasiunea de a învinge şi libertatea de a acţiona. Sustenabilitatea este un alt pilon important şi se traduce în aspecte precum drepturile omului, oportunităţi egale pentru diverse categorii de gen, protecţia mediului, responsabilitate socială, protecţia muncii sau sănătatea şi siguranţa angajaţilor.“

TESTIMONIAL ANGAJAT CONTINENTAL

„Pe parcursul celor doi ani şi jumătate petrecuţi în Continental, am avut oportunitatea de a mă dezvolta atât pe plan profesional, cât şi personal. Mai mult decât atât, colegii mi-au devenit şi prieteni. Produsele la care lucram în ADAS sunt de ultimă generaţie. Dezvoltăm, practic, «maşina viitorului»: maşina autonomă,“ spune Alina Stetcu, mechanical design engineer la Advanced Driver Assistance Systems, Continental Automotive România în Timişoara.

ORACLE 

Care sunt lucrurile pe care Oracle le face pentru a crea un mediu de lucru plăcut?

„În primul rând, ne mândrim cu unele dintre cele mai inovatoare clădiri de birouri din România – Floreasca Park, deschis în 2014, şi Oregon Park, deschis în 2016. Pe lângă faptul că au fost concepute să folosească resursele termale ale pământului pentru a reduce consumul de energie, spaţiile sunt generoase, luminate natural, astfel ca angajaţii noştri se pot relaxa, se pot întâlni informal sau pot lua masa în cele mai prietenoase condiţii. De asemenea, pentru multe din organizaţiile noastre oferim program flexibil de lucru.“

TESTIMONIAL ANGAJAT ORACLE

„Atunci când spun «IT», oamenii au mai degrabă imaginea tânărului Bill Gates în faţa unui computer, scriind cod, decât a Cenuşăresei. însă, în IT, creierul nu are gen. Iar noi demonstrăm asta în fiecare zi; de aceea vin zilnic la job cu inima deschisă. Viaţa la Oracle îmi dă energia de care am nevoie ca să investesc în continuare în oameni. Cel mai mult mă motivează să-i văd cum cresc şi se dezvoltă cu îndrumarea mea,“ spune Simona Stănescu, senior product support manager.

MICROSOFT 

Care sunt lucrurile pe care Microsoft le face pentru a crea un mediu de lucru plăcut?

„Flexibilitatea programului, spaţiul modern de lucru, zonele de recreere puse la dispoziţia angajaţilor, precum şi accesul la tehnologii şi infrastructura de ultimă generaţie reprezintă o preocupare permanentă pentru Microsoft. Angajaţii noştri sunt cei care ne oferă feedback constant vizavi de nevoile şi aşteptările pe care le au de la noi ca angajator.“

TESTIMONIAL ANGAJAT MICROSOFT

„Cel mai mult îmi place în mediul de lucru de la Microsoft faptul că pot să ajut real oamenii atunci când este cea mai mare nevoie de aportul unui expert tehnic. Cel mai interesant mi se pare că am acces la cele mai noi tehnologii şi că nu există nicio limită în ce pot experimenta. Colegii mei sunt cu adevărat pasionaţi de ceea ce fac. Prin urmare, pot spune că atmosfera de lucru este motivantă şi de multe ori distractivă.

Pe lângă oportunităţile profesionale fantastice pe care le-am avut, consider că Microsoft este una dintre puţinele companii unde ideea de a fi pregătit şi de a investi în cunoştinţele tale tehnice sau în aptitudini de comunicare/relaţionare este prioritară în dezvoltarea profesională. Din acest motiv, calitatea mediului de lucru este una foarte bună,“ spune unul dintre angajaţii companiei.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.