Bursa de salarii: cine dă mai mult?

Autor: Ana Raduta Postat la 08 septembrie 2011 83 afişări

Pentru angajaţi şi angajatori deopotrivă, pe scurt, anul 2011 arată astfel: salarii într-o uşoară creştere, mai multe angajări şi mai puţine demisii. Este cazul să răsuflăm uşuraţi?

Chiar dacă rata de fluctuaţie de la o companie la alta a scăzut, este în creştere numărul celor dispuşi să se mute din Capitală, unde costul vieţii este mai mare decât oriunde în ţară, în provincie. În special în oraşele unde există filiale ale multinaţionalelor cu biroul local în Capitală, salariile au început să se alinieze cu cele din Bucureşti. Diferenţele dintre valorile salariilor din Bucureşti şi cele din restul ţării au scăzut la aproximativ 15% pentru posturile de execuţie, păstrându-se însă la aproape 40% pentru posturile de management.

Chiar dacă, în esenţă, tonul studiului salarial Mercer sună pozitiv, este prematur să credem că tot răul a trecut. Companiile continuă să fie foarte atente la costuri şi sunt pregătite în orice moment să taie din activităţile care par să aducă pierderi. Cel puţin încă o jumătate de an de acum încolo angajaţii trebuie să fie pregătiţi pentru orice mişcare din partea angajatorilor.

Companiile participante la studiul salarial Mercer 2011 sunt în majoritate multinaţionale, din 11 industrii, iar numărul salariilor şi al pachetelor de remunerare care au fost prelucrate depăşeşte 80.000.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/analize/resurse-umane/bursa-de-salarii-cine-da-mai-mult-8703696
8703696
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.