Angajatorii si-au revenit. Un studiu Manpower indica cele mai puternice intentii de angajare din ultimii trei ani

Autor: Ana Raduta Postat la 13 iunie 2011 77 afişări

Cei aflati in cautarea unui loc de munca in Romania vor beneficia pentru trimestrul al treilea de cele mai optimiste perspective de angajare din ultimii trei ani, conform Studiului Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca.

"Asteptarile privind activitatea de angajare sunt cele mai puternice din ultimii trei ani, fiind determinate de un grad ridicat de optimism ce caracterizeaza angajatorii din sectoarele Industria Prelucratoare si Constructii. Previziunea Neta de Angajare din Romania este una din cele mai solide din regiunea EMEA, spune Valentin Petrof, country manager al Manpower Romania.

De asemenea, se observa semne de imbunatatire a activitatii de angajare la nivel regional si la nivel de sectoare, indicand faptul ca angajatorii sunt din ce in ce mai increzatori in revenirea pietei fortei de munca. "Dat fiind acest context, ne asteptam sa vedem din ce in ce mai multe miscari pe piata, intrucat foarte multi inidivizi au asteptat semne de revenire inainte de a reincepe cautarea unui loc de munca ori a unor noi oportunitati", adauga Petrof.

La nivel regional, angajatorii din toate cele opt regiuni analizate prognozeaza o crestere a nivelului angajarilor pe parcursul celui de-al treilea trimestru. Cele mai optimiste planuri de angajare sunt raportate de angajatorii din sud-est, unde perspectiva neta de angajare se ridica la plus 35%. Cresteri solide ale volumului de personal sunt anticipate atat in nord-vest, cat si in sud, unde sunt raportate previziuni de plus 23%, iar angajatorii din vest prognozeaza ca piata muncii va fi caracterizata de un climat activ in ceea ce priveste angajarile, cu o perspectiva de plus 22%. Un climat stabil privind angajarile este previzionat atat in sud-vest, cat si in centru, unde previziunea se situeaza la un procent de plus 18%.

Angajatorii din sectorul industriei extractive raporteaza planuri robuste de angajare, cu o previziune neta de angajare de plus 34%. Perspective puternice de angajare sunt anticipate si in sectorul constructiilor si in sectorul industriei prelucratoare, cu previziuni de plus 27%.

Prognoza pentru sectorul hoteluri si restaurante se situeaza la un nivel sanatos de plus 25%, iar angajatorii din sectorul comertului cu ridicata si cu amanuntul raporteaza o previziune de plus 22%. Previziunile pentru sectoarele constructii, industria prelucratoare, industria extractiva si hoteluri si restaurante au atins cel mai ridicat nivel din 2008 pana in prezent.

La studiu au participat 765 de angajatori romani din cele 10 sectoare de activitate. Doar 8% dintre ei se asteapta la diminuari in ceea ce priveste numarul de angajati, iar un procent semnificativ de 63% nu anticipeaza nicio schimbare. Previziunea neta de angajare de 20% este cea mai optimista din trimestrul patru al anului 2008 pana in prezent si una din cele mai puternice perspective din regiunea EMEA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
manpower,
angajari,
resurse umane,
studiu,
munca
/analize/resurse-umane/angajatorii-si-au-revenit-un-studiu-manpower-indica-cele-mai-puternice-intentii-de-angajare-din-ultimii-trei-ani-8338243
8338243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.