Punct şi de la capăt

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 11 aprilie 2013 82 afişări

Evoluţia Ambient pe parcursul ultimilor ani este o dovadă clară că o companie poate ieşi dintr-o situaţie care pare să nu aibă nicio soluţie. După ce vânzările s-au prăbuşit abrupt, în 2009, compania s-a reinventat şi a reluat un traseu ascendent. Ba chiar a înregistrat şi profit anul trecut.

Punct şi de la capăt

Ioan Ciolan.

COMPANIA ARE ACUM 1.600 DE ANGAJAŢI ŞI MAGAZINE ÎN ALBA-IULIA, Braşov, Gheorghieni, Târgu-Mureş, Baia Mare, Cluj-Napoca, Mediaş, Sighişoara, Bistriţa, Deva, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Satu Mare, Sighet şi Bucureşti. În aceste localităţi, cota de piaţă medie estimată de Ambient se plasează în jurul a 35%, în condiţiile în care reprezentanţii companiei evaluează piaţa de profil la o valoare anuală de patru miliarde de euro la nivelul întregii ţări. În segmentul bricolajului mai există, faţă de alte pieţe mature, un număr mare de companii, cele mai importante fiind Dedeman, Arabesque, Praktiker, Bricostore, Baumax, Hornbach, Mr. Bricolaje, Obi şi Leroy Merlin.

FONDATORUL AMBIENT A AVUT PRIMUL BUSINESS ÎN STUDENŢIE, când era student la Facultatea de Automatizări-Calculatoare din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Atunci a deschis prima firmă, numită Respect, o afacere mică, de familie, în parteneriat cu soţii celor două surori ale sale. Odată facultatea încheiată, a renunţat la participaţia firmei din Cluj şi s-a întors la Sibiu, unde a pornit din nou de la zero. Ioan Ciolan s-a orientat de această dată către o afacere specializată în comerţul cu instalaţii şi finisaje pentru locuinţe: Ambient. În paralel, sibianul a început şi o afacere de comerţ cu materiale de construcţii, ceea ce a devenit ulterior divizia Ambient Structuri.

În 1998, reţeaua de magazine Sanex a fost rebotezată - Universal Ambient, iar gama de produse vândute în magazine a fost completată cu materiale de construcţii.  2000 este anul în care a apărut conceptul Casa Ambient, un centrul comercial pentru construcţii şi amenajări. Primul spaţiu de acest fel a fost inaugurat în 2002 la Sibiu.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/punct-si-de-la-capat-10734243
10734243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.