Un tânăr de 35 de ani din Bucureşti vinde cea mai ieftină uşă cu 15.000 de euro

Autor: Andreea Neferu Postat la 03 septembrie 2014 2695 afişări

O piaţă mică şi cu un ritm moderat de creştere provoacă în fiecare zi creativitatea şi strategia companiei Geze, care pune uşile rotative de la intrarea în clădirile de birouri, malluri, spitale sau hoteluri.

Un tânăr de 35 de ani din Bucureşti vinde cea mai ieftină uşă cu 15.000 de euro

Printre proiectele pentru care GEZE România a livrat produse anul acesta se numără centrul comercial Promenada Mall din Bucureşti, extinderea centrului comercial Palas Mall Iaşi, precum şi lanţurile de retail Lidl, Kaufland sau Penny Market. De asemenea, compania mai are în lucru, în diverse stadii, şi livrări către proiectele Coresi Braşov, Auchan Drumul Taberei sau Liberty Technology Park Cluj.

„Prima jumătate a anului 2014 a fost bună din punctul de vedere al numărului de proiecte, precum şi al vânzărilor. Chiar şi în lunile de iarnă am derulat un număr de proiecte cu aproximativ 20% mai mare comparativ cu media anilor anteriori“, afirmă şeful GEZE România. Stanislav spune că se aşteaptă la o tendinţă de creştere a investiţiilor în segmentele de birouri, retail şi industrial în perioada următoare, deşi recunoaşte că o parte din dezvoltatori întâmpină dificultăţi în asigurarea finanţării pentru proiecte.

De altfel, Stanislav afirmă că principala provocare în piaţă anul trecut dar şi în 2014 a fost legată de volatilitatea financiară, astfel că întârzierile la plată şi insolvenţele au continuat să afecteze echilibrul financiar al companiilor care furnizează produse pentru proiectele noi de construcţii sau pentru renovări. „Noi am preferat stabilitatea fluxului financiar în detrimentul creşterii volumului de vânzări, prin evitarea proiectelor în care erau implicate companii cu un grad ridicat de risc financiar“, afirmă Stanislav.

Grupul german GEZE este prezent pe piaţa locală din 2007, când a înfiinţat o reprezentanţă în România, care nu avea însă activitate comercială. Din martie 2010, nemţii au deschis o subsidiară independentă. Produsele comercializate în România, inclusiv uşile rotative, sunt realizate în fabricile GEZE din Germania din localităţile Leonberg şi Boxberg-Schweigern. Anumite produse, precum feroneriile simple pentru compartimentări din sticlă, sunt aduse de la unitatea de producţie din Tianjin, China.

Despre deschiderea unei fabrici în România, Stanislav spune că deocamdată grupul nu ia în calcul această variantă. O creştere exponenţială a numărului de proiecte de construcţii, fie în retail, fie în segmentul de birouri, hotelier sau medical ar putea avea însă şanse să le schimbe nemţilor perspectivele.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/industrie/un-tanar-de-35-de-ani-din-bucuresti-vinde-cea-mai-ieftina-usa-cu-15-000-de-euro-13195529
13195529
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.