Tânărul care la 30 de ani a ajuns brand manager al Jack Daniel's: De frica zilei de mâine, românii beau mai puţin whisky

Autor: Ioana David Postat la 14 februarie 2014 2134 afişări

La începutul lui 2013, Cezar Gârbea, 30 de ani, era numit de gigantul american Brown Forman în poziţia de brand manager al Jack Daniel’s, cel mai vândut brand de whisky de pe piaţa locală. Era primul contact al tânărului manager cu industria de spirtoase, unde sunt prezenţi toţi giganţii internaţionali şi unde bătălia pentru cote de piaţă este tot mai aprigă.

Istoria Jack Daniel’s începea în urmă cu aproape 150 de ani, fiind prima distilerie înregistrată oficial în Statele Unite. Astăzi, cele mai scumpe sticle comercializate sunt cele din ediţia limitată Jack Daniel’s Sinatra Select, care marchează legătura de mai bine de 50 de ani dintre Jack Daniel’s şi Frank Sinatra, un fan înfocat al whisky-ului realizat în Tennessee, sticlă care ajunge la 140 de euro.

Anul 2013 a adus prima ediţie limitată de whisky, dintr-o serie de şapte, prin care brandul aduce un omagiu fiecăruia dintre Master Distiller - specialiştii care supraveghează procesul de fabricaţie - din istoria brandului. Prima sticlă din această serie a fost dedicată chiar lui „Jack" Jasper Newton Daniel, cel care care a pus bazele distileriei.

„Anul acesta continuăm povestea celor 7 Master Distilleri din istoria Jack Daniel’s cu ediţia dedicată lui Jess Motlow, cel care a reuşit să transmită mai departe reţeta de la Jack în perioada cea mai grea a whisky-ului american şi anume prohibiţia. El a reuşit să ţină minte ce a învăţat de la Jack, iar când distileria a fost redeschisă a recreat gustul Old No. 7."

Românii reacţionează pozitiv la aceste ediţii limitate, spune Cezar Gârbea, care primeşte feedback de la consumatorii ce deţin ediţii limitate colectate de peste tot în lume şi care ajung să aibă mai multe sticle decât are el la birou. O altă categorie de consumatori pentru ediţiile limitate sunt cei care doresc să ofere un cadou. Dacă de obicei spirtoasele sunt consumate în anumite momente ale mesei sau sunt asociate cu anumite evenimente, Cezar Gârbea spune că în cazul Jack Daniel’s nu există o recomandare expresă de consum, atâta timp cât este unul responsabil. Se poate consuma atât „straight" - fără gheaţă - sau „on the rocks", cât şi într-un long dring sau cocktail.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/industrie/tanarul-care-la-30-de-ani-a-ajuns-brand-manager-al-jack-daniel-s-de-frica-zilei-de-maine-romanii-beau-mai-putin-whisky-12082766
12082766
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.