Cum s-au indragostit francezii de bateriile de masina romanesti

Postat la 08 iulie 2010 51 afişări

"Cred ca ati sesizat ca Rombat implineste anul acesta 30 de ani", spune entuziast Ioan Repede, directorul general al companiei, inainte de conferinta de presa organizata cu prilejul deschiderii unui nou centru logistic in sudul Bucurestiului.

Pana la urma, obiectivele acestor puncte sunt de a reduce costurile pe lantul de distributie si de a putea oferi servicii clientilor in mod direct. Capacitatea de stocare a unui asemenea depozit este de 8.000 de baterii. Ca strategie pentru perioada urmatoare, directorul de dezvoltare declara ca va incerca sa asigure o distributie geografica cat mai buna in tara, insa pe plan extern Rombat lucreaza cu firme care fac parte din mari retele de disributie, deci momentan nu ia in calcul extinderea in afara granitelor.

Un plan indraznet este si acela de a construi microhidrocentrale pe paraiele din judetul Bistrita. Concret, incarcarea acumulatorilor se face din curentul electric, iar Rombat este cel mai mare consumator de energie din judet, cu 20.000 de MW anual. Investitia in hidrocentrale ar avea ca scop asigurarea propriilor surse de electricitate, macar pentru o mica parte din productie. Investitia este de circa cinci milioane de euro pentru o unitate care ar produce 2 MW, iar recuperarea investitiei se face in 12 ani. Directorul general observa ca ar putea instala 3-4 hidrocentrale pe fiecare din cele zece rauri din zona, folosindu-se mai mult de diferenta de nivel decat de volumul de apa. n acest sens, Rombat a depus un proiect de finantare din fonduri europene, dar are in vedere concretizarea acestor proiecte cu sau fara banii de la Bruxelles.

Dupa cresterea de 30% in primele sase luni ale anului, Repede se arata optimist cand priveste inspre viitor: "Estimam ca vom creste in continuare vanzarile, depasindu-le pe cele din 2009. Nu va fi usor sa indeplinim acest obiectiv, tinand cont ca industria auto este in continuare in criza".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/industrie/cum-s-au-indragostit-francezii-de-bateriile-de-masina-romanesti-6524682
6524682
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.