Afacerea de familie care a supravieţuit crizei: "Am avut şi proiecte de un milion de euro"

Autor: Ioana David Postat la 12 septembrie 2013 5102 afişări

Ultimii ani au fost martori la tot mai puţine deschideri de magazine de mobilă. Mai sunt însă oameni de afaceri care încearcă extinderea, deoarece simt o uşoară creştere a cererii.

Afacerea de familie care a supravieţuit crizei: "Am avut şi proiecte de un milion de euro"

Spre deosebire de majoritatea afacerilor cu mobilă de lux care au pornit din Capitală, businessul Galeriile Noblesse a fost început la Bacău cu o investiţie de 40-50.000 de euro demarată la finalul anului 2005. Chiar dacă a ratat „perioada bună a Bucureştiului„, afacerea a reuşit să prindă avânt în Bacău.

ECONOMIST DE PROFESIE, LOREDANA PREDA A ÎNCEPUT SĂ LUCREZE ÎNCĂ DIN PRIMUL AN DE FACULTATE ÎN CADRUL UNUI PRODUCĂTOR FRANCEZ DE MOBILĂ CARE AVEA ACTIVITATE LA BACĂU, unde s-a angajat pe poziţia de asistentă a directorului. A rămas timp de nouă ani în cadrul acestei firme, perioadă în care era la curent cu târgurile de mobilă şi noutăţile, ce aveau să stea la baza dezvoltării propriei afaceri. Încă dinainte să renunţe la job începuse să-şi dezvolte propriul business. Primii colaboratori au fost producătorii din Franţa, pe care îi cunoştea cel mai bine, iar apoi vizitele în celelalte ţări de unde acum importă au dus la stabilirea de noi parteneriate.

„Începuturile în Bacău nu au fost atât de grele pe cât mi le-aş fi închipuit, pentru că veneam cu ceva nou şi nu aveam concurenţă. În schimb în Bucureşti am ajuns într-o lume concurenţială, matură, cu experienţă şi aici într-adevăr începutul a fost mai dificil.„În prezent, afacerea familiei Preda a ajuns la 30 de angajaţi, la care se vor adăuga alţi 10 odată cu deschiderea noului showroom.

Puţini producători de mobilă de lux au anunţat investiţii în noi magazine, prudenţa în extindere fiind de altfel caracteristică şi celorlalte segmente ale pieţei de mobilă. Chiar şi retailerii care realizează volume mari sunt în stand by şi aşteaptă revenirea economică.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/industrie/afacerea-de-familie-care-a-supravietuit-crizei-am-avut-si-proiecte-de-un-milion-de-euro-11315873
11315873
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.