De ce isi face Popoviciu propria benzinarie in Baneasa

Postat la 19 aprilie 2010 55 afişări

Dupa mai bine de un an si jumatate de liniste, macaralele vor incepe din nou sa se miste pe santierul proiectului Baneasa: un cinematograf multiplex cu sali 3D, un centru de divertisment si o benzinarie. Toate ar putea fi sub brandul Baneasa.

Pentru managerul prezent in Romania de peste 11 ani, 2009 a fost ca un dus rece dupa perioada 2004 - 2008, "care va ramane probabil cea mai buna perioada din viata operatorilor de centre comerciale. In 2009, comerciantii au inceput sa intarzie cu platile catre noi din pricina problemelor din alte magazine, in special din provincie. Ce sa le faci? Sa le inchizi magazinele si sa-i scoti din centrul comercial sau sa mentii gradul de inchiriere?".

Raspunsul indirect al sefului Baneasa Shopping City s-a tradus intr-o rata de ocupare de 97% anul trecut si o rata de colectare a chiriilor de 95%. "Am petrecut luni de zile discutand cu retailerii si uneori am ajuns la dispute. Le-am spus ca ori fac ce ii sfatuim noi, ori pleaca din mall sau, mai rau, risca sa iasa din afacere."

Iar ceea ce este mai rau nu a trecut, se pare, avand in vedere ca pana in toamna analistii estimeaza un numar tot mai mare de falimente si renuntari la francize din partea antreprenorilor locali sau chiar retragerea unora dintre retelele internationale de fashion. In plus, lunile urmatoare vor aduce foarte putine inaugurari de centre comerciale, iar 2011 este si mai sarac din acest punct de vedere. "Din cate cunosc, in acest an nu se va incepe niciun proiect nou. Bancile solicita un procent mare de preinchirieri si nu e simplu astazi sa inchiriezi 15.000 de metri patrati", afirma Radu Lucianu, country manager al CB Richard Ellis Romania.

Pare motivata astfel ingrijorarea prezenta pe aproape tot timpul discutiei cu BUSINESS Magazin. "Nu ma preocupa operarea centrului comercial. Avem oameni care pot face asta foarte bine si nu au nevoie de mine. Eu incerc sa le spun ca trebuie sa ne pregatim de pe acum pentru ceea ce va veni peste doi-trei ani, cand criza va fi trecut - o mare lupta intre centrele comerciale." Si atunci o promotie incrucisata cu benzinaria si propriul cinematograf 3D ar putea sa se dovedeasca decisive.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/imobiliare/de-ce-isi-face-popoviciu-propria-benzinarie-in-baneasa-5914194
5914194
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.