Distribuitorul de carburanţi Oscar Downstream construieşte depozite care să acopere toată ţara

Autor: Iuliana Roibu Postat la 09 aprilie 2015 2805 afişări

Aflat la mijlocul unui program de dezvoltare, Oscar Downstream a intrat în 2015 cu planuri de creştere şi de aşezare a businessului într-o piaţă unde lupta pentru cotă de piaţă se ascute în fiecare zi.

Distribuitorul de carburanţi Oscar Downstream construieşte depozite care să acopere toată ţara

„Investiţia de la Şercaia este un proiect special pentru noi, fiind primul dintr-o serie de depozite proprii construite ca investiţii greenfield“, spuneau anul trecut reprezentanţii companiei, la finalizarea investiţiei care a ajuns la 5 milioane euro, dintre care 2 milioane euro au reprezentat costul tehnologiei încorporate (Şercaia este primul depozit al Oscar care stochează şi benzină, în proporţie de 35% din capacitate). Depozitul a fost creat cu intenţia de a reprezenta un punct logistic pentru aprovizionarea staţiilor proprii Oscar, dar şi a clienţilor din zona centrală a ţării, până la deschiderea de-pozitului de la Cluj, care va prelua o parte din zona deservită deocamdată de la Braşov.

Odată cu noile depozite construite, toată baza logistică a companiei se va redimensiona: flota va creşte de la 27 de autocisterne în 2014 la 40 autocisterne până în mai 2015, respectiv la 50 în 2016 şi 60 în 2017. Tot creşterea capacităţii de stocare va duce şi la creşterea reţelei Dieselpoint Access, care este formată acum din 31 de staţii, cărora li se vor adăuga două noi staţii la Piteşti, Bascov, şi Cluj, Gilău.

Dincolo de dezvoltarea reţelei proprii, în care Oscar Downstream vinde motorină, în special pentru flotele transporta-torilor şi ale constructorilor, vânzările companiei se duc într-o reţea de peste 1.100 de staţii de incintă (DIESELpoint), în wholesale către staţii particulare, dar şi în contracte de achiziţii publice – 10% din vânzările companiei fiind contractate prin Bursa de Mărfuri de către companii ale statului.

Creşterea cererii din partea benzinarilor particulari, dar şi a companiilor care au nevoie de spaţiu de depozitare pentru benzină a determinat Oscar Downstream să intre şi pe piaţa benzinei. Astfel, în toate depozitele greenfield, începând cu cel de la Şercaia, compania va avea şi spaţiu de depozitare pentru benzină, unde va închiria spaţiu pentru alte companii, dar va stoca şi benzina proprie, venită din import (Oscar Downstream vinde exclusiv produse albe importate, spre deo-sebire de ceilalţi jucători de pe piaţa distribuitorilor de carburanţi, precum Rottco Consult sau Unicom Holding, care se bazează pe produsele rafinate pe piaţa locală).

„Am ales să intrăm şi pe vânzările de benzină pentru a satisface cererea clienţilor din zona staţiilor private nonbrand. Rămânem pe zona B2B“, explică reprezentanţii companiei.

Zona B2B a fost de la început focusul Oscar Downstream, companie dezvoltată de antreprenorul Alin Niculae începând cu anul 2004. În 2007, compania ajunsese la o cifră de afaceri de 140 de milioane de euro, dar strategia care a vizat atât diversificarea portofoliului de clienţi (iniţial către marii transportatori, iar ulterior către construcţii, agricultură, staţii private), dar şi structura de vânzare (de la wholesale la DIESELpoint, iar din 2010 la DIESELpoint Access) a dus la creşterea busi-nessului până la 429 milioane de euro în 2014. În ultimii cinci ani, compania a vândut 2 milioane de tone de produse petroliere, anul trecut volumul atins fiind de 400.0000 de tone, cea mai importantă creştere venind dinspre staţiile DIESEL-point Access şi DIESELpoint. 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/energie/distribuitorul-de-carburanti-oscar-downstream-construieste-depozite-care-sa-acopere-toata-tara-14105196
14105196
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.