Baietii destepti vor sa aprinda becul

Postat la 15 aprilie 2008 33 afişări

La niciun an de la liberalizarea pietei de energie si la mai putin de un an pana la alegeri, au inceput sa apara primele intentii ale furnizorilor privati de energie de a livra curent consumatorilor casnici. Care sunt sansele furnizorilor privati de a intra in acest segment si de ce nu au facut-o pana acum?

Cutisteanu spune ca, la pretul mediu cu care se poate cumpara energia de la OPCOM (bursa de energie) si fara a adauga profit, pretul final ar ajunge undeva la 90 de euro pe MWh, mai mare cu peste 10 euro fata de pretul oferit de catre furnizorul traditional - Electrica sau una dintre filialele sale privatizate.

„Intr-un asemenea context, intrarea pe acest segment nu poate fi avantajoasa, insa cred ca situatia se va schimba in cursul lui 2008”, spune directorul Petprod. Jack Cutisteanu spune ca prevede o crestere a pretului curentului electric pentru consumatorii captivi.

„In contextul unei cresteri de 10% a pretului, clientii captivi vor deveni mult mai interesanti si atunci va incepe competitia si pentru racordarea lor”, spune Jack Cutisteanu, care considera ca, odata intrati in aceasta piata, furnizorii alternativi ar putea avea o abordare diferita.

Cutisteanu se refera aici la faptul ca, fiind obisnuiti cu clientii mari, care solicita multa atentie, preturi bune si contracte pe termen lung, furnizorii alternativi ar putea incerca sa angreneze si clientii mici in acest sistem. Pana atunci, crede directorul Petprod, mai sunt cateva luni, iar noul lui software ar putea sa fie pus intre timp la lucru.


O tranzitie dificila

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/energie/baietii-destepti-vor-sa-aprinda-becul-2554843
2554843
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.