Traiasca accesoriile

Postat la 27 mai 2008 412 afişări

Catalogate pana nu de mult drept marfa de umplutura pe langa haine si incaltaminte, accesoriile aduc acum cel putin un sfert din veniturile firmelor care vand moda. Comerciantii raspund cererii in crestere printr-un numar mai mare de magazine exclusiv de genti si marochinarie.

Oferta se imbogateste si in segmentul de lux: primul magazin din afara Italiei al grupului Mengotti, specializat in vanzarea de haine, incaltaminte si accesorii de lux, a fost deschis recent pe Calea Victoriei, in urma unei investitii de 1,2 mil. euro. Multibrandul (700 mp) vinde accesorii de lux din colectiile Prada, Valentino, Dolce Gabbana, Versace sau Giorgio Armani. “Pentru inceput vom comercializa doar genti si pantofi, urmand ca din iunie sa completam ofera si cu haine”, spune Adriano Mengotti, presedintele companiei.

O serie de branduri au ales sa se extinda in provincie. Brasovul a devenit al doilea oras, dupa Bucuresti, unde se gasesc produsele brandului italian Furla, care comercializeaza genti si accesorii de lux. Adrian Puiu, directorul firmei “Puiu si fiii”, care detine franciza Furla pentru Romania, a deschis in februarie, in incinta Galeriilor Corona din Brasov, al doilea magazin Furla (65 mp), in urma unei investitii de aproximativ 160.000 de euro. Impreuna cu Dragos Doros, Puiu este responsabil si de intrarea, anul trecut, a brandului elvetian Bally pe piata romaneasca. Prin firma Top Retail, cei doi mai opereaza si francizele Fratelli Rossetti si Bruno Magli.

Anul 2008 va aduce in Romania si brandul Louis Vuitton, detinut de producatorul francez de bunuri de lux Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), dar si brandul italian Gucci.


Mai multe nume noi

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
accesorii,
incaltaminte,
haine,
marfa,
comert,
moda,
comercianti
/analize/comert/traiasca-accesoriile-2663681
2663681
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.