TinaR si negocierile din 2009

Postat la 17 februarie 2009 62 afişări

Dupa o incercare nereusita de a atrage in actionariat un fond de investitii olandez, urmata de amanarea listarii, discutiile privind vanzarea unui pachet din actiunile TinaR se aprind din nou. De aceasta data insa, actionarii au scazut pretentiile.

 

In vara lui 2007, retailerul de imbracaminte TinaR vindea 49% din companie pentru 3 milioane de euro fondului de investitii Middle Europe Opportunity Fund II, administrat de Middle Europe Investment. Desi olandezii s-au retras apoi din afacere, pana la urma s-a intamplat totusi o tranzactie, cand sapte investitori persoane fizice au cumparat 24% din actiuni, estimate la 900.000 de euro. Restul de 76% din actiuni este impartit in continuare de Rares Jianu si Iulia Stoica, fondatorii afacerii. Anul trecut, tot in vara, TinaR anunta ca a semnat un contract de consultanta cu casa de brokeraj HTI Valori Mobiliare in vederea listarii pe piata de capital a unui pachet de 25% din actiuni, dar nici acest proiect nu s-a materializat. Logica incercarilor repetate de vanzare a fost si este in continuare atragerea unei sume suficiente care sa le permita proprietarilor sa puna in practica planul de extindere a TinaR, scopul final fiind pozitia de lider pe piata romaneasca de confectii in 2011, atat in ceea ce priveste numarul de magazine, cat si din punctul de vedere al vanzarilor.

 

“Pentru a creste destul de mult si repede este nevoie de atragerea de finantare suplimentara”, spune acum Rares Jianu, care nu face un secret din faptul ca poarta discutii din nou cu un alt fond de investitii pentru vanzarea unui pachet din actiunile companiei, care anul trecut a realizat vanzari de 25 de milioane de lei (putin peste 7,4 milioane de euro), cu 40% mai mult comparativ cu 2007. Coproprietarul TinaR afirma insa ca nu a luat o decizie finala in acest sens, desi sustine ca se afla in discutii cu posibili investitori strategici. Jianu crede ca interesul investitorilor pentru companie nu se datoreaza doar evolutiei vanzarilor din ultimii ani, ci si potentialului de dezvoltare pe care il are pe piata locala: “In fata concurentei internationale suntem ca intr-un fel de lupta cu Goliat; ei nu cunosc insa piata foarte bine si iau decizii centralizate, pe cand noi, chiar daca suntem mici, avem vechime si suntem foarte flexibili la schimbari”.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actiuni,
investitii,
TinaR
/analize/comert/tinar-si-negocierile-din-2009-3941191
3941191
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.