Romania, pe podiumul mondial pentru amenajarea unui magazin?

Autor: Roşca Postat la 27 mai 2011 185 afişări

Romania a castigat premii la festivalurile internationale de film, medalii la Jocurile Olimpice, insa niciodata pana acum nu a fost pe vreun podium pentru amenajarea unui magazin.

Claudiu Bologa a lansat Sabion ca o afacere de familie, "dintr-o pasiune": "Am reusit sa continuam pe aceasta linie pana in ziua de astazi, cand Casa de Bijuterii Sabion ramane tot o afacere romaneasca de familie, insa una mult mai mare, care sa angreneze in activitatea ei si sotii, fini si nepoti, fiecare specializati de-a lungul timpului pe segmente de activitate diferite". Acestora li s-au adaugat bijutieri "cu zeci de ani de experienta pe taramul prelucrarii metalelor nobile", designeri, gravori, toreutici, cizelori si tineri dornici sa invete. Compania a avut in 2009 o cifra de afaceri de 5,4 milioane de lei (1,3 mil. euro), potrivit Registrului Comertului. Desi istoria Sabion incepe din 1997, primul magazin din capitala a fost deschis abia anul trecut, in Cocor Department Store, dupa 8 luni de lucru la amenajarea celor 65 de metri patrati. Muresenii au luat foarte in serios prima deschidere din capitala si au vrut inca de la inceput ca magazinul sa fie altceva: "Intr-un demers de restabilire a titulaturii de arta acordata creatiilor de bijuterie, am gandit acest magazin tocmai ca o galerie de arta, un nou concept, cu totul schimbat fata de ceea ce toata lumea, intr-un grav proces de plafonare, numeste un «magazin de bijuterii»". De fapt, castigatorii premiului sunt cei care s-au ocupat de partea artistica - conceptul magazinului - si anume designerii, artisti ai Atelierelor Sabion si proprietarii companiei: "Arhitecti, designeri, maestri bijutieri, artisti plastici, artisti vestimentari, sculptori, artisti in feronerie, electronisti, dar si artisti transilvaneni precum Adrian Bobletec, Bandi Katalin, Gyarmathi Janos si Kiss Levente". Claudiu Bologa explica faptul ca magazinul a fost realizat chiar de catre cei care l-au proiectat: "Tinand cont de faptul ca mare parte dintre lucrari sunt realizate chiar de catre echipa de artisti Sabion, costurile de amenajare au fost de 650.000 de euro". Pe site-ul Sabion, galeria din centrul Cocor este asemanata "la o prima vedere, cu elemente ale picturii suprarealiste a lui de Chirico: spatiul monocromatic, ramele din fier forjat executate de-a dreptul grobian sau jocul tablei de sah sunt toate elemente care contribuie la definirea frumu-setii intr-un numar nelimitat de interpretari".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
magazin,
Sabion,
/analize/comert/romania-pe-podiumul-mondial-pentru-amenajarea-unui-magazin-8276539
8276539
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.