Concurentii sunt bineveniti

Postat la 11 noiembrie 2008 173 afişări

Omul de afaceri Constantin Mateescu se declara dispus sa accepte un parteneriat pentru dezvoltarea lantului de magazine Trident. Insa nu cu oricine, ci numai cu un partener experimentat care i-ar asigura extinderea retelei.

E posibil ca achizitiile sa nu se opreasca aici. “Continuam extinderea prin crestere organica sau prin achizitii, in functie de oportunitati”, sustine Andreea Mihai, director de marketing la Carrefour. In afara de rebranduirea Artima, compania franceza mai deschide patru hipermarketuri pana la sfarsitul anului in curs. Cifra de afaceri estimata pentru 2008 depaseste un miliard de euro. Conationalii lor de la Interex, care si-au aratat si ei interesul pentru a cumpara Artima, se arata deschisi catre orice varianta de crestere in Romania. “Politica noastra recomanda ferm detinerea terenurilor si a magazinelor proprii oriunde s-ar afla acestea, dar suntem deschisi catre orice oportunitate ar aparea. Am preluat magazinul de la Sibiu, de exemplu, de la o alta firma de profil aflata in lichidare”, spune Stanislas Mainfroy, secretar general al CDE R Interex, proprietarul lantului de supermarketuri Interex din Romania. Proaspat mutati cu sediul central in Bucuresti, reprezentantii Interex au in plan sa investeasca circa 110 milioane de euro in remodelarea vechilor spatii si in deschiderea altor 40 de magazine pana in 2012. Groupement des Mousquetaires, din care face parte CDE Romania Interex, a intrat pe piata in 2002, “practic in pragul revolutiei retailului”, dupa cum se exprima Stanislas Mainfroy.

 

De atunci, francezii au deschis 11 magazine Interex, in cea mai mare parte pe terenuri aflate in proprietatea companiei. Pentru 2008, Mainfroy estimeaza o cifra de afaceri de 138 de milioane de euro si un profit net de aproximativ 300.000 de euro.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
comert,
Constantin Mateescu,
Trident
/analize/comert/concurentii-sunt-bineveniti-3482119
3482119
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.