Cine isi cumpara frigidere scumpe cat o casa

Autor: Roxana Cristea Postat la 03 decembrie 2010 344 afişări

Romanilor le place luxul, inclusiv cand ne referim la dotarile din casa. Electrocasnicele de lux vandute reprezinta un segment restrans, dar afacerea e in crestere, chiar daca nu multi isi permit sa tina mancarea in frigidere de peste 100.000 de lei.

"Avem in jur de 10-11 vizitatori pe zi in timpul saptamanii, iar sambata in jur de 15", estimeaza Popescu, amintindu-si ca acum cateva luni, un cuplu in varsta de 45-50 de ani a lasat 130.000 de euro in magazin. "Isi redecorau casa. Si-au cumparat o bucatarie de la noi. Electrocasnice in proportie de 50%, restul mobilier." Si anul acesta, in topul celor mai scumpe electrocasnice vandute in Romania pe primul loc ramane tot combina frigorifica side-by-side MasterCool. Anul acesta s-au vandut 12 bucati, la pretul de 134.000 de lei (31.000 de euro). Anul trecut, aparatul costa 93.000 de lei, fiind urmat in topul celor mai scumpe electrocasnice tot de produse Miele (cuptoare si racitoare de vinuri). Alte marci intrate in top, in ordinea descrescatoare a preturilor, erau Sony, cu un televizor LCD de 15.500 de lei, Liebherr, cu o vitrina frigorifica, Samsung, tot cu un televizor LCD, si Siemens, tot cu o combina frigorifica.

Miele a lansat de curand si doua noi game de lux, Fire si Ice, ale caror preturi sunt destul de piperate. Spre exemplu, daca un cuptor de 90 cm latime costa in gama standard undeva la 5.000 de euro, un Fire sau Ice are pret dublu. Pentru perioada urmatoare, prioritatea este lansarea de electrocasnice care pot fi cuplate la sistemul de control automat al casei. "Este ultima tendinta. O linie completa de bucatarie si masini de spalat vase si rufe care comunica wireless cu sistemele de control automat din casa. Posesorul are nevoie sa-si procure insa si un modul wireless, care costa in jur de 400 de euro", afirma Popescu, adaugand fara alte detalii ca pretul unor astfel de gadgeturi de bucatarie sau baie va fi oricum ridicat. "Am avut solicitari inainte sa lansam produsele si sa le aducem aici pe piata romaneasca", explica el de ce afiseaza atata siguranta ca noile aparate se vor vinde. Cat ati fi dispusi sa cheltuiti pe un astfel de sistem, visand sa faca o cafea ori sa prajeasca painea de indata ce va dati jos din pat dimineata?

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/comert/cine-isi-cumpara-frigidere-scumpe-cat-o-casa-7752295
7752295
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.