Cele mai inovatoare companii din lume: "Statele care investesc astăzi masiv în inovaţii vor controla mâine economia globală“

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 04 decembrie 2014 752 afişări

Inovaţia este recunoscută atât de guverne, cât şi de corporaţii ca fiind un punct cheie al creşterii economice. În timpul discursului său despre starea naţiunii din acest an, preşedintele Statelor Unite Barack Obama a spus că „statele care investesc astăzi masiv în inovaţii vor controla mâine economia globală“.

Cele mai inovatoare companii din lume: "Statele care investesc astăzi masiv în inovaţii vor controla mâine economia globală“

FastCompany.com

Google, argumentează cei de la Fastcompany.com, are meritul de a dezvolta mai multe produse şi tehnologii fără a plasa vreuna dintre acestea pe un loc secund. Inovaţii precum Google Glass, Google Fiber sau investiţiile destinate cercetării în domeniul medical au reprezentat, în aceeaşi măsură, priorităţi pentru gigantul IT.

 Lista celor de la Fastcompany prezintă cele mai multe schimbări de la an la an. Explicaţia, notează cei care au realizat studiul, este că procesul de inovaţie apare rareori ca o constantă în cadrul unei companii. Spre exemplu, dezvoltarea tehnologiei de iluminare cu LED durează de aproape 50 de ani, dar un termen de 11 luni impus de conducere pentru încheierea proiectului a fost factorul determinant pentru intrarea Phillips pe listă. Reprezentanţii companiei olandeze au estimat că sistemul patentat de ei ar putea reduce consumul de electricitate la nivel global cu aproape 10%, care s-ar traduce în economisirea a peste 250 de miliarde de dolari.

 Ideile bune sunt captivante, iar afacerile bune sunt sustenabile. Dropbox şi Airbnb, companii aflate în top 10, au schimbat modelul tradiţional de business (folosit înainte de 2008) al companiilor din domeniul digital. Dacă în urmă cu şase-şapte ani companiile se bazau pe publicitate pentru a obţine profit, noile start-up-uri pleacă de la premisa că utilizatorii trebuie să plătească pentru serviciile primite, fiind astfel bazate pe tranzacţie şi nu pe industria de advertising.

Forbes

Studiul celor de la Forbes, realizat în ultimii zece ani, analizează cele 526 de companii eligibile pentru titlul de „cea mai inovatoare“. Una din concluzii este că odată ce compania pierde din „avântul“ în inovaţie, este complicat ca acesta să revină la nivelul anterior.

 Pentru a fi luată în considerare, o companie trebuie să aibă o capitalizare de piaţă de minimum 10 miliarde de dolari. Un alt criteriu este modul în care companiile investesc în cercetare şi dezvoltare, excluzându-le pe acelea în cadrul cărora aceste investiţii nu pot fi măsurabile.

 Mai puţin de 50 de companii au reuşit cu succes să-şi crească ratingul de inovaţie cu 20%, în conformitate cu metodologia Forbes, dar Regeneron, Hindustan Unilever, Godrej&Boyce, Marriott şi AT&T au fost printre cele care au reuşit. Analizând ceea ce ele au făcut diferit, cei de la Forbes au descoperit că fiecare a investit mai multe resurse pentru a introduce un nou set de principii de management în companie. Acestea sunt de asemenea soluţiile pe care le-au adoptat companii din rândul celor mai inovatoare, precum Amazon şi Salesforce.com le folosesc în mod frecvent.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/cele-mai-inovatoare-companii-din-lume-statele-care-investesc-astazi-masiv-in-inovatii-vor-controla-maine-economia-globala-13700585
13700585
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.