Ce proiecte de infrastructură vor schimba faţa Capitalei

Autor: Neferu Postat la 03 mai 2012 86 afişări

Şapte proiecte de infrastructură urbană sau culturală, în valoare de peste 600 de milioane de euro, vor schimba faţa Capitalei în 2012 dar şi în anii următori.

Pe de altă parte, în sudul oraşului, pasajul Mihai Bravu-Calea Văcăreşti pare să mai întârzie. Dacă în toamna anului trecut, primarul Oprescu spunea că prima parte a acestui pasaj, adică primul pod, va fi gata în martie 2012, termenul a fost depăşit şi probabil se va mai întârzia câteva luni, având în vedere că lucrările au fost reluate de doar câteva săptămâni. Constructorul pasajului, firma Romstrade, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, a angajat toamna trecută o serie de muncitori români, dar şi 20-30 de srilankezi, pentru a realiza proiectul. Deocamdată Primăria Capitalei nu a făcut public noul termen estimativ de finalizare a acestui pasaj, care ar urma să fie continuat şi de un proiect la Piaţa Sudului, care vizează construcţia unui pasaj denivelat subteran.

Ultimul, dar nu cel din urmă proiect, este diametrala sau străpungerea Buzeşti-Berzei-Uranus, care asigură legătura între sudul şi nordul oraşului. Primarul Capitalei Sorin Oprescu a anunţat în noiembrie 2010 că Bucureştiul va putea fi traversat de la nord la sud în 20 de minute, pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Coşbuc, în urma lucrărilor la diametrala Buzeşti-Berzei-Uranus, pe care o califica drept "cea mai mare operaţiune urbană din ultimii 20 de ani". Municipalitatea preciza atunci că valoarea estimată a investiţiei este de circa 330 de milioane de euro, potrivit informaţiilor BUSINESS Magazin.

Deocamdată, din diametrală a fost inaugurată porţiunea cuprinsă între Piaţa Victoriei şi strada Occidentului, respectiv între străzile Virgiliu şi Vasile Pârvan. Termenul de finalizare a întregului proiect nu este însă cunoscut.Şapte proiecte pentru o capitală din Uniunea Europeană cu nevoi imense legate de infrastructură par puţine, însă, dacă acestea vor fi finalizate la timp, în următorii ani Bucureştiul va arăta tot mai mult ca o capitală europeană.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proiecte,
infrastructură,
Capitala
/analize/ce-proiecte-de-infrastructura-vor-schimba-fata-capitalei-9576817
9576817
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.