5 pentru 5 ani: cine sunt cei care conduc Fondul Proprietatea

Autor: Bogdan Angheluţă, Iuliana Roibu Postat la 04 februarie 2016 1007 afişări

Cei 5 membri ai boardului FP sunt, după cum îi prezintă Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, unul dintre cele mai importante asseturi câştigate de companie în ultimii cinci ani, de când compania s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti.

5 pentru 5 ani: cine sunt cei care conduc Fondul Proprietatea

Mark H. Gitenstein.

(n. 1946)  Fostul ambasador al SUA la Bucureşti (2009-2012) a avut o prezenţă vizibilă în România pe parcursul mandatului său, promovând dezvoltarea pieţelor de capital, mediul de afaceri transparent pentru investitori şi implicare mai mare a sectorului privat în companiile de stat, inclusiv introducerea unui cod de guvernanţă corporativă pentru întreprinderile de stat. Mark Gitenstein a lucrat timp de 17 ani pentru comitetele judiciare şi de informaţii ale Senatului SUA, dintre care 13 ani pentru senatorul Joe Biden. Acum, este consilier special pentru practica privind guvernul & comerţul global la biroul din Washington DC al Mayer Brown şi membru independent în Comitetul Reprezentanţilor Fondului Proprietatea.

Steven Cornelius van Groningen.

(n. 1957) Bancherul olandez este preşedintele şi directorul general executiv al Raiffeisen Bank SA România şi vicepreşedintele Consiliului Investitorilor Străini din România. Anterior, a deţinut anterior funcţii de conducere la ABN AMRO Bank (în România, Rusia şi Ungaria).

Sorin–Mihai Mîndruţescu.

(n. 1969) În perioada 1994 şi 2001, Sorin Mîndruţescu a lucrat în sectorul bancar românesc, iar din 2001 numele său e legat de Oracle România, companie pe care o conduce din 2008. De anul trecut, este liderul unei noi structuri create de Oracle în regiune – care cuprinde Austria, Grecia, Cipru şi Malta, pe lângă România.  Între 2009 şi 2012, Mîndruţescu a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Camerei de Comerţ Americane (AmCham). Cu un MBA de la Şcoala de Management a Universităţii de Edinburgh şi un MBA de la Şcoala Internaţională de Management ENCP din Paris, Sorin Mîndruţescu este preşedintele Comitetului Reprezentanţilor Fondului Proprietatea.

Piotr Rymaszewski.

(n. 1964) Este directorul general executiv al Octava Asset Management Sp. z o.o. şi Octava S.A., o societate cotată la Bursa de Valori Varşovia. De asemenea, este partener în cadrul Metropolitan Capital Solutions, consultant pentru USAID şi pentru German Marshall Fund. A lucrat mult timp în zona investiţiilor în imobiliare, a fost consilier în Ministerul de Finanţe polonez, a scris numeroase cărţi pe teme precum restructurarea, reforma proceselor legislative, a competitivităţii sistemice şi a eficienţei aparatului administrativ. A absolvit Universitatea din Pennsylvania şi Cornell Law School.

Julian Healy .

(n. 1962) Vine cu experienţă în domeniul bancar şi în administrarea investiţiilor pe pieţele în curs de dezvoltare, în special în Europa Centrală şi de Est. A lucrat timp de 25 de ani ca executiv pentru JPMorgan şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Este membru al Institutului Contabililor Autorizaţi din Anglia şi Ţara Galilor. Activează şi în calitate de administrator neexecutiv la mai multe societăţi şi este membru independent al Comitetului Reprezentanţilor Fondului Proprietatea.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/5-pentru-5-ani-cine-sunt-cei-care-conduc-fondul-proprietatea-15031924
15031924
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.