LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Sport pe internet

Postat la 15 aprilie 2008 16 afişări

La un an de la lansare, www.sport.ro a devenit cel mai accesat site al unei televiziuni de sport din Romania, reusind totodata sa ajunga pe locul al treilea in topul site-urilor mass-media.

In luna martie a acestui an site-ul canalului de sport a inregistrat 822.116 vizitatori unici, fiind devansat in categoria mass-media doar de site-ul postului de televiziune Pro TV (1.059.503 vizitatori unici) si de cel al cotidianului Gazeta Sporturilor (966.814).

Potrivit datelor Studiului de Audienta si Trafic pe Internet (SATI), sport.ro a reusit sa depaseasca alte site-uri precum prosport.ro (764.067), hotnews.ro (747.141) sau libertatea.ro (654.856). Conform trafic.ro, recordul site-ului pe zi a fost de 127.000 de vizitatori (05.03.2008), iar pe saptamana de 735.000 de vizitatori.

“Rezultatele foarte bune la nivel de trafic se datoreaza in principal modului in care este tratat sportul la Pro TV si televiziunea Sport.ro (ambele televiziuni fac parte din compania Pro TV care mai detine si Acasa TV, Pro Cinema, Pro TV International si MTV - n.red.). Drepturile pentru online de UEFA Champions League, echipa tanara a site-ului si promovarea intensa au pus puternic umarul la cifre care au ridicat sport.ro peste prosport.ro, un competitor din acelasi domeniu”, explica evolutia site-ului in clasamentul SATI Robert Berza, internet business manager al diviziei de online a Pro TV. Un alt lucru pe care a mizat site-ul a fost atragerea in mod deosebit a pasionatilor de fotbal. “Mizam pe microbisti, mai ales ca vorbim de un consumator fanatic si insetat de informatii. Spre deosebire de consumatorii de stiri generale, microbistii verifica stirile despre echipele lor din mai multe surse, din toate sursele”, afirma Berza.

Recordul de 127.000 de vizitatori pe zi se datoreaza difuzarii pe site a meciurilor din optimile Champions League dintre Arsenal- AC Milan si Manchester United-Lyon, dar si meciului Steaua-CFR Cluj disputat in aceeasi saptamana .

In legatura cu numarul de vizitatori de pe site, Robert Berza spune ca pentru aceasta toamna obiectivul propus este o medie de 125.000 de vizitatori pe zi si depasirea unui milion de vizitatori pe saptamana. Site-ul sport.ro s-a remarcat nu numai prin evolutia sa la nivelul audientei, ci si prin continut, iar in curand va avea o noua imagine si un nou continut.

Printre exclusivitatile de pana acum ale site-ului se numara difuzarea pentru prima oara a unui jurnal de stiri sportive numai pe site, transmisiunile in direct ale conferintelor de presa organizate de cluburile de fotbal Steaua, Dinamo, CFR Cluj si Rapid si sectiunea speciala dedicata wrestling-ului. In prezent, sport.ro este site-ul de sport cu cele mai multe trasmisiuni live de sport exclusive in Romania: meciuri si rezumate din Champions League, gala Local Kombat, partidele Oltchim din Liga Campionilor la handbal, hochei, partide din liga a II-a de fotbal cu echipele care se bat la promovare, rugby din Liga I nationala.

Cele mai vizionate programe de pe sport.ro sunt meciurile UEFA Champions League, care aduna in fiecare zi de difuzare o medie de 30.000 de vizitatori. Site-ul sport.ro a stabilit un record cand a transmis intr-o singura zi, patru meciuri (trei dintre ele in paralel) din Liga Campionilor - cel mai puternic format sportiv din lume, insa recordul de transmisiuni live a fost stabilit odata cu difuzarea timp de sapte ore a curselor de cai de la Dubai World Cup.

Potrivit datelor SATI, singurul site din top 15 mass-media care a inregistrat scaderi ale traficului este cel al postului de televiziune Realitatea TV (realitatea.net), care a ajuns la aproximativ 573.000 de clienti, cu 5,4% mai putin fata de perioada anterioara. Numarul total de vizitatori ai celor mai vizitate 15 site-uri din categoria presa inscrise in SATI a crescut in luna martie fata de februarie cu 15,67%, pana la 8,8 milioane de clienti (vizitatori) unici, peste ritmul de crestere a pietei de 9,82%.

Cele 213 site-uri monitorizate de SATI in luna martie a acestui an au cumulat aproximativ 39 de milioane de clienti unici, fata de 35,5 milioane de clienti unici raportati pentru luna februarie si 202 site-uri inregistrate.


Tot mai multe vizite

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sport,
media,
internet,
televiziune,
site
/media-marketing/sport-pe-internet-2555427
2555427
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.