Gheorghe Dobra conduce de 20 de ani cea mai mare companie de pe piaţa metalurgică neferoasă

Autor: Andreea Neferu Postat la 23 decembrie 2012 648 afişări

Absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti, Gheorghe Dobra conduce de aproape 20 de ani Alro Slatina, cea mai mare companie de pe piaţa metalurgică neferoasă.

Începând de anul trecut este şi CEO-ul grupului Vimetco, care controlează producătorul de aluminiu. Grupul Vimetco, deţinut de omul de afaceri rus Vitali Maşiţki, are un pachet de acţiuni de 88% din Alro. Vitali Maşiţki, a preluat combinatul în 2002, în urma unor tranzacţii derulate pe bursă şi a unei privatizări extrem de controversate, în care statul a încasat doar 11,4 mil. dolari pentru 10% din acţiunile companiei.

Alro este în prezent o companie integrată, ceea ce-i permite să-şi gestioneze mai uşor costurile de producţie. Producătorul de aluminiu controlează combinatul Alum Tulcea, care fabrică alumină, adică materia primă pentru unitatea de la Slatina. Alumina este produsă din minereu de bauxită adus din Sierra Leone, unde Alum deţine mine pe care le-a preluat în 2010 de la acţionarul majoritar al Alro, grupul Vimetco. De asemenea, Alro deţine firma Vimetco Extrusion, care produce aluminiu extrudat, folosit în special în industria de construcţii.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/gheorghe-dobra-conduce-de-20-de-ani-cea-mai-mare-companie-de-pe-piata-metalurgica-neferoasa-10406976
10406976
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.