Alexandru Băloi, distribution & indirect sales Vodafone

Autor: Dorin Oancea Postat la 24 octombrie 2015 997 afişări

Alexandru Băloi, distribution & indirect sales Vodafone

Alexandru Băloi s-a alăturat echipei Vodafone în 2009, iniţial pe poziţia de national key account manager. Se ocupa, la acea vreme, de relaţia cu partenerii Vodafone. Nouă luni mai târziu a devenit director regional pe regiunea de Sud-Est, iar peste doi ani, la sfârşitul lui 2011, a primit poziţia de director de vânzări indirecte, fiind responsabil de canalul de parteneri exclusivi şi de coordonarea regiunilor Vodafone.

În 2013 a preluat şi zona de distribuţie Prepaid, creând o echipă puternică. Cel mai recent proiect a fost lansarea canalului de magazine în sistem de franciză Vodafone, cu ajutorul directorilor regionali şi al multor echipe implicate. În prezent, reţeaua Vodafone de magazine deschise în sistem de franciză a depăşit 100 de unităţi, în 66 de oraşe din 36 de judeţe, la nivel naţional. „Îmi place mult să construiesc lucruri şi să lucrez cu oameni. Experienţa mi-a dovedit că reuşeşti să câştigi doar prin echipe puternice, cred mult în parteneriate şi fairplay. Oamenii fac diferenţa, dorinţa de a reuşi poate muta munţii, iar ceea ce contează, în final, sunt experienţa, strategia corectă, dar şi sincronizarea şi execuţia impecabilă“, spune Alexandru Băloi.

Înainte de Vodafone, a lucrat tot în telecom, din 2002, încă din timpul facultăţii. Primul său job, de agent de vânzări la Zapp, este şi cel care l-a format şi i-a cultivat o serie de aptitudini: capacitatea de relaţionare cu clienţii, abilitatea de a vinde şi de a urmări performanţa în activităţile zilnice. Schimbarea a venit după doi ani, când a trecut din poziţia de angajat în cea de antreprenor, deschizând primul său magazin Zapp. Ulterior a dezvoltat o întreagă reţea de magazine. Dupa cinci ani de antreprenoriat, s-a întors la Zapp pentru a lansa serviciile prepaid şi pentru a construi distribuţia aferentă.

Alexandru Băloi a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea de Electrotehnică, specializarea Electrotehnologii, în anul 2004. În 2013 a urmat un program special, în cadrul IMD Business School - Commercial Excellence Program powered by Vodafone, Organizational Leadership, Commercial Excellence. Este căsătorit şi are un băiat de 8 ani.

Urmărește Business Magazin

/lideri/alexandru-baloi-distribution-indirect-sales-vodafone-14859989
14859989
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.