Chreih, Regina Maria: Cel mai rău lucru pentru mediul de business e să schimbi regulile jocului

Autor: Razvan Muresan Postat la 16 iunie 2014 188 afişări

Chreih, Regina Maria: Cel mai rău lucru pentru mediul de business e să schimbi regulile jocului

1. Predictibilitatea sistemului fiscal şi a celui legislativ - cel mai rău lucru pentru mediul de business e să schimbi regulile jocului şi să creezi distorsiuni în piaţă, fie că sunt de natură fiscală, fie că sunt de natură legislativă.

2. Simplificarea relaţiei dintre contribuabil şi stat. Ar trebui să pornim de la felul cum România poate să fie business friendly şi cum putem uşura relaţie dintre persoanele fizice şi stat. Cota unică a fost un exemplu extraordinar de reuşită şi totuşi sunt voci care tot mai cred în impozitare progresivă.

3. Reducerea aparatului guvernamental din punctul de vedere al cheltuielilor - prin informatizare şi prin eliminarea de pe flux a departamentelor care devin redundante în secolul al XXI‑lea.

4. Toate ţările se luptă pentru creştere economică. Statul ar trebui să încurajeze companiile private să aducă valoare adăugată şi să crească în România şi să nu devină un jucător activ în economie, ci doar gardian şi facilitator al respectării regulilor jocului.

5. Ascultarea proactivă a reprezentanţilor pieţei private.

Fady Chreih este director executiv al lanţului privat de clinici şi spitale Regina Maria.

Urmărește Business Magazin

/cover-story/chreih-regina-maria-cel-mai-rau-lucru-pentru-mediul-de-business-e-sa-schimbi-regulile-jocului-12751755
12751755
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.